NHL: Vojnov sa vracia do Ruska, za LA Kings už hrať nebude

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:21 • 2 min
NHL: Vojnov sa vracia do Ruska, za LA Kings už hrať nebude

LOS ANGELES - Ruský hokejista Vjačeslav Vojnov sa bude z väzenskej traumy liečiť v rodnej krajine. Obranca Los Angeles Kings necelé dva týždne po tom, ako si odsedel trest za vlaňajšie napadnutie partnerky Marty Varlamovovej, oznámil, že sa vracia do Ruska.

slovakia

left justify in out

Vojnova čakal prisťahovalecký súd a hrozilo mu vyhostenie z USA. "Informoval som vedenie Národnej hokejovej ligy, hráčskej asociácie i Los Angeles Kings o mojom úmysle. Ospravedlňujem sa všetkým, koho moja situácia nejakým spôsobom zasiahla. Organizácii Kings i hráčom prajem do budúcnosti len úspechy," napísal v oficiálnom stanovisku. Podľa viacerých zámorských odborníkov je možné, že Vojnov sa do NHL už nevráti.

 

Účastník ZOH 2014 v Soči sa v júli na súde v Torrance priznal, že sa vo vzťahu k Varlamovovej dopustil prečinu ublíženia na zdraví. Sudca jeho vyhlásenie prijal a naparil hráčovi 90 dní väzenia a k tomu trojročnú podmienku. Keby sa Vojnov počas trvania trestu previnil voči svojej žene, čaká ho ďalších 364 dní za mrežami. Reálne mu však hrozil oveľa vyšší trest, ak by ho odsúdili v rovnakej kategórii za zločin, mohol by sedieť až deväť rokov.

 

Vojnov bol počas celého procesu oficiálne suspendovaný svojím klubom i vedením NHL. Kings, kde hráva i slovenský útočník Marián Gáborík, ho suspendovali po tom, či si privodil zranenie mimo bežného hokejového tréningu. Začiatkom roka si natrhol achilovku a v marci musel podstúpiť operáciu.

 

Vojnova, dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára, obvinili vlani na jeseň z napadnutia Marty Varlamovovej. Tá nechcela hokejistu žalovať a ani v jeho prípade svedčiť, no sudca v prvej polovici decembra rozhodol, že existuje dostatok dôkazov proti hráčovi a začal proti nemu konanie. Vojnov mal napadnúť partnerku v dome v Redondo Beach vlani 19. októbra, pričom jej mal spôsobiť zranenia v oblasti obočia, líca a krku. Podľa obžaloby ju udrel, škrtil a sotil do televízneho prijímača. Po incidente ho zatkla polícia. Podľa zverejnenej výpovede ošetrujúcej zdravotnej sestry jej vtedy Varlamovová priznala, že ju hokejista nebil prvýkrát.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona