NHL: Vo štvrtok pôjde Tatar pod nôž, rehabilitácia potrvá 4 až 6 mesiacov

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 14:48 • 2 min
NHL: Vo štvrtok pôjde Tatar pod nôž, rehabilitácia potrvá 4 až 6 mesiacov

DETROIT - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa vo štvrtok podrobí operácii ramena. Útočníka tímu NHL Detroit Red Wings následne čaká rehabilitácia, ktorá by podľa generálneho manažéra "červených krídel" Kena Hollanda mala trvať štyri až šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Tatar v aktuálnej sezóne dosiahol v 82 zápasoch 46 kanadských bodov za 25 gólov, 21 asistencií a stal sa najproduktívnejším Slovákom v základnej časti profiligy. S 25 presnými zásahmi bol najlepším strelcom Detroitu, ale ani jeho muška nestačilo, aby Red Wings postúpili do play off. S ramenom mal dlhotrvajúce problémy, už dlhšie ho obmedzovalo v hre.

 

"Trápilo ma už dlhší čas. V závere sezóny ma obmedzovalo skoro v každom zápase. Operácia nie je zložitá a teraz je na ňu správny čas. Verím, že všetko pôjde podľa plánu a na začiatok nasledujúceho ročníka budem pripravený," citoval Slováka portál mlive.com.

 

Tatarovi po aktuálnej sezóne vyprší zmluva na dva roky na 5,5 milióna dolárov a bude obmedzeným voľným hráčom. Podľa portálu mlive.com by mohol od vedenia Red Wings dostať ponuku podobnú ako jeho spoluhráč Gustav Nyquist. Švédsky krídelník v roku 2015 podpísal kontrakt na štyri roky na 19 miliónov dolárov.

 

"Myslím si, že nájdeme cestu k dohode. Nejaké rokovania už boli, ale nešlo o nič záväzné. V tom však problém nevidím," vravel Tatar.

 

Ten priznal, že sa nebráni ani výmene do iného klubu. "V Detroite sa cítim ako doma, ale zmeny sa nebojím. Viem, že celé je to predovšetkým biznis. Ak si Ken (Holland) bude myslieť, že za mňa môže získať niekoho iného a pomôže tým mužstvu, môže sa to stať. A ja to budem rešpektovať," dodal Tatar.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies