NHL: Víťazstvo Toronta zariadil Nylander, Marinčin s pluskou

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 07:31 • 2 min
NHL: Víťazstvo Toronta zariadil Nylander, Marinčin s pluskou

NEW YORK - Hokejisti Toronta so slovenským obrancom Martinom Marinčinom v zostave chytili v závere základnej časti NHL skvelú fazónu. V pondelok zdolali na vlastnom ľade v kanadskom derby Calgary 5:2, čo bol ich piaty víťazný zápas z ostatných siedmich. Napriek tomu stále im patrí posledná priečka vo Východnej konferencii zámorskej profisúťaže.

slovakia

left justify in out

Košický rodák Marinčin odkorčuľoval solídnych 21:16 min a ukončil zápas s plusovým bodom. Hrdinom domácich bol 19-ročný švédsky útočník narodený práve v Calgary William Nylander, ktorý si pripísal prvý trojbodový zápas kariéry. Tohtoročný nováčik v NHL k víťaznému gólu pridal aj dve asistencie a stal sa prvou hviezdou zápasu. "Myslím si, že naša útočná trojka zahrala veľmi dobre. Zach Hyman výborne forčekoval, zbieral puky a tiež bol silný pred bránkou. P.A. Parenteau mal tiež skvelé herné momenty,“ uviedol Nylander na webe súťaže. William Nylander, ktorý je jedným zo šiestich detí bývalého skvelého švédskeho útočníka Michaela Nylandera, má z ostatných dvoch zápasov na konte 5 bodov. "Pomáha to sebavedomiu. Čím viac zápasov odohrám, tým je to lepšie. Uvidíme, ako to pôjde ďalej. Zrejme to nebude stále takéto bodonosné," zasmial sa švédsky mladík. "Bol dobrý, ale aj v defenzíve. Atakoval hráčov súpera vracajúc sa do obranného pásma, zbieral puky v okoli zón na vhadzovanie. S tým som možno ešte viac spokojný ako s jeho ďalším príspevkom. Navyše, on je múdry chlapec. Počúva, čo mu hovorím, a podľa toho potom aj hrá,“ pochválil Nylandera tréner Toronta Mike Babcock.


Z dvoch newyorských tímov v pondelok na domácom ľade uspeli iba Rangers. Zvíťazili nad hráčmi Floridy Panthers 4:2. Švédsky brankár Henrik Lundqvist si po troch prehrách pripísal 25 zákrokov a niekdajší skvelý kanonier Rick Nash strelil prvý gól od 30. decembra 2015 (medzitým so zranením pauzoval v 20 zápasoch). Dokonca bol víťazný. "Bolo skvelé sledovať, ako sme sa zlepšili oproti predchádzajúcemu zápasu proti San Jose. Akoby boli na ľade dve rozdielne mužstvá," pochválil spoluhráčov Henrik Lundqvist na webe NHL. Islanders stále bez slovenského gólmana Jaroslava Haláka podľahli súperom z Philadelphie 1:4. Dlho nevýrazní Flyers skvelým spôsobom finišujú základnú časť, z ostatných 16 zápasov majú 11 víťazstiev a na Východe sú už len bod za hráčmi Detroitu, ktorí okupujú druhú pozíciu s voľnou kartou pre play-off. Naopak, newyorskí "ostrovania" si pripísali štvrtú prehru v sérii a pred hokejistami Philadelphie majú náskok iba 3 bodov. Obranca Flyers Brandon Manning strelil svoj prvý gól v NHL, pričom v štyroch sezónach odohral dovedna 66 zápasov (bilancia 1+6). "Trvalo to dlho. Každý vraví, že prvý gól si zapamätáte navždy. Najdôležitejšie je, že sme zvíťazili a ja som k tomu vedel prispieť,“ povedal Manning.

Sumáre NHL - pondelok:

New York Rangers - Florida 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Góly: 12. Stalberg (D. Moore), 44. Zuccarello (Brassard, Stepan), 52. Rick Nash (Klein), 60. Glass (Klein) - 47. Trocheck (Jokinen, R. Smith), 60. Hudler (Purcell, Kulikov)

Nashville - Los Angels 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Góly: 28. Neal (Johansen), 34. Fisher (Neal, Johansen), 36. Forsberg (C. Smith, Josi), 52. Johansen (S. Weber, Jarnkrok), 60. Josi - 41. Doughty (Scuderi, Kopitar), 48. Martinez (Pearson, Kopitar)

New York Islanders - Philadelphia 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly: 24. Okposo (De Haan) - 23. Cousins (Voráček), 34. Manning (McDonald, Streit), 45. Gagner (Couturier, Raffl), 60. Giroux (Simmonds, B. Schenn)

Toronto - Calgary 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Góly: 12. Parenteau (Nylander), 35. Hyman (Nylander, Gardiner), 41. Nylander (Gardiner), 59. Greening (Ben Smith, Laich), 60. Leivo (C. Brown) - 31. Stajan (Hathaway), 38. Colborne (Giordano, Hamilton)
Martin Marinčin (Toronto) odohral 21:16 min, 1 plusový bod, 2 zblokované strely
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies