NHL: Višňovský je stále ďaleko od návratu na ľad

NETKY.SK • 11 Január 2014, 10:26 • 2 min
NHL: Višňovský je stále ďaleko od návratu na ľad

DENVER - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský z klubu NHL New York Islanders sa stále úplne nezotavil z otrasu mozgu a jeho štart na zimných olympijských hrách 2014 v Soči je nejasný.

slovakia

left justify in out

Zámorskí lekári už dali topoľčianskemu rodákovi povolenie trénovať v posilňovni, návrat na ľad je však v nedohľadne. Višňovský má za sebou prvé neurologické vyšetrenie, ďalšie ho čaká v najbližších dňoch.

"Ľubo síce robí malé pokroky v rehabilitácii, je však dosť ďaleko od toho, aby sa vrátil na ľad. Je na tom lepšie, ale prognóza sa nemení," povedal v rozhovore pre SME zverejnenom na webe denníka tréner Islanders Jack Capuano. Višňovský zatiaľ nemôže trénovať so spoluhráčmi. "Jeho liečba a všetko čo s ňou súvisí je podrobená nášmu a NHL protokolu o otrasoch mozgu. Ľubo musí prejsť barážou rôznych testov, než ho lekári uvoľnia. Môžem však na rovinu povedať, že sám sa cíti lepšie. Je to však stále proces z jedného dňa na druhý. Ak mám byť úprimný, jeho návrat na ľad tak skoro nevidím. Jeho talent a skúsenosti nám chýbajú, veď v predchádzajúcej sezóne bol jedným z kľúčových obrancov tohto tímu. Náhrada za podobného hráča sa nájde len ťažko," doplnil Capuano. 

Tridsaťsedemročný Višňovský utrpel otras mozgu 19. októbra pri zákroku Radka Dvořáka z Caroliny. Ak by dostal Višňovský v najbližšom čase od neurológa zelenú pre tréningy na ľade, čakala by ho pravdepodobne ešte minimálne dvojtýždňová príprava, kým by mohol hrať. Najskôr by korčuľoval bez kontaktu a potom už aj so súbojmi. 

Ľubomír Višňovský patril až do zranenia v tejto sezóne medzi najvyťažovanejších obrancov Islanders. Majster sveta 2002 v nej odohral osem stretnutí, v ktorých strelil gól a pridal dve asistencie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona