NHL: Višňovský je nominovaný na Mastertonovu trofej

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 13:57 • 2 min
NHL: Višňovský je nominovaný na Mastertonovu trofej

UNIONDALE - Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský je jedným z tridsiatky hráčov nominovaných na Bill Masterton Memorial Trophy. Prestížne ocenenie každoročne udeľujú v zámorskej NHL za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju.

slovakia

left justify in out

Višňovský, ktorý je nominantom za klub New York Islanders, si aj v 38 rokoch udržuje vysokú výkonnosť, i keď ho momentálne brzdia zdravotné problémy. Ostrieľaný zadák, ktorý má na konte takmer 900 štartov v NHL, je v talentami nabitom mužstve "ostrovanov" akýmsi tútorom pre mladších spoluhráčov. "Snažím sa ukázať mladým chalanom, že ak budú na sebe tvrdo pracovať a budú si udržiavať dobrú životosprávu, môžu hrať pokojne aj do 40-tky," tvrdí majster sveta z Göteborgu 2002, ktorého citoval denník Newsday.

 

Mastertonovu trofej udeľujú v profilige od sezóny 1967/68. Novinári pokrývajúci jednotlivé kluby NHL majú právo navrhnúť z každého tímu jedno meno na ocenenie, z tridsiatky hráčov potom vzíde trio finalistov. Držiteľa trofeje určí Asociácia profesionálnych hokejových novinárov (PHWA).

 

Vlani získal ocenenie center Dominic Moore z NY Rangers. Tento rok okrem Višňovského kandidujú na trofej napríklad aj Patrice Bergeron (Boston), Nick Foligno (Columbus), Pekka Rinne (Nashville), Kris Letang (Pittsburgh), Andrej Markov (Montreal), Patrick Eaves (Dallas), Eric Fehr (Washington), Matt Hendricks (Edmonton), Kris Russell (Calgary), Scott Darling (Chicago) či objav v bránke Ottawy Andrew Hammond.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona