NHL: Višňovský ešte cítil resty v rýchlosti

NETKY.SK • 28 Január 2014, 09:22 • 2 min
NHL: Višňovský ešte cítil resty v rýchlosti

NEW YORK - Po dlhej pauze vyplnenej liečbou otrasu mozgu sa do zostavy tímu zámorskej hokejovej NHL New York Islanders vrátil v pondelkovom stretnutí proti Bostonu slovenský obranca Ľubomír Višňovský.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný rodák z Topoľčian nehral od 19. októbra a vynechal 46 zápasov. Islanders stiahli Slováka pred súbojom s Bostonom z listiny zranených a on potom odohral 22:08 min. Pre Višňovského to bol deviaty zápas v sezóne. Doterajšie bodové štatistiky (1+2) si nerozšíril.

"Dnes som v mnohých momentoch cítil, že som ešte pomalý. Najväčším problémom bolo vyrovnať sa rýchlostne hráčom Bruins. Bol to však len prvý duel po vyše troch mesiacoch. Zachovávam si pozitívny pohľad a verím, že v ďalších zápasoch to bude oveľa lepšie," povedal v televíznom pozápasovom rozhovore Višňovský. Návrat majstra sveta 2002 je pozitívnou správou pre slovenských fanúšikov smerom k zimným olympijským hrám v Soči. 

Otras mozgu utrpel Višňovský 19. októbra po zákroku Radka Dvořáka z Caroliny. V januári prešiel viacerými lekárskymi prehliadkami a pripravoval sa pomaly na návrat. Po vyše týždni tréningov už priamo so spoluhráčmi sa vrátil do zápasu v náročnom súboji s Bostonom. "Viem, že Bruins majú dobrý tím s viacerými vysokými hráčmi. Na tom však nezáleží, NHL je najlepšia liga na svete a nepozeráte sa na to, proti komu hráte. Som pripravený, ale aj trocha nervózny. Moje telo i hlava sú v poriadku. Už sa neviem dočkať návratu. Chcem pomôcť svojmu mužstvu," hovoril pre NHL.com pred stretnutí Višňovský. Islanders napokon doma s Bruins prehrali 3:6. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies