NHL: Višňovský a Meszároš skórovali, Anaheim, Nashville i Montreal v play off

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 08:08 • 2 min
NHL: Višňovský a Meszároš skórovali, Anaheim, Nashville i Montreal v play off

NEW YORK - Hokejisti Nashvillu Predators a Anaheimu Ducks si ako prví zo Západnej konferencie zabezpečili postup do play off NHL.

slovakia

left justify in out

"Predátori" v sobotu triumfovali na ľade Washingtonu 4:3, keď o výsledku rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Anaheim uspel v New Yorku v súboji proti Islanders, domácim nepomohol ani gól slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského.

 

Pre skúseného zadáka, ktorý sa vrátil do zostavy po päťzápasovej pauze, to bol prvý presný zásah po takmer dvoch mesiacoch. V závere úvodného dejstva ním vyrovnal na 1:1, "ostrovania" napokon však duel nezvládli a prehrali 2:3. V bránke domácich dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť jeho český kolega Michal Neuvirth.

Montreal vyhral doma s Floridou 3:2 po predĺžení, dostal sa na čelo Východnej konferencie a v predstihu si zabezpečil postup do play off. Gólom v nadstavenom čase o tom rozhodol útočník Canadiens Max Pacioretty.

Ani dva góly Andreja Meszároša nestačili na triumf Buffala v Colorade. Hostia zaspali úvod, keď rýchlo prehrávali 0:4. Slovenský obranca v tretej tretine znížil na 1:4 a potom aj na 2:5. Domáci napokon zvíťazili po výsledku 5:3.

Marko Daňo sa opäť presadil v drese Columbusu, keď jednou asistenciou prispel k výhre "modrokabátnikov" na ľade St. Louis. Daňo zaznamenal deviatu finálnu prihrávku v sezóne, v ostatných piatich dueloch má bod na zápas.

 

Boston zdolal New York Rangers 4:2. Domáci mali raketový úvod, v 26. minúte Reilly Smith zvýšil už na 4:0. "Jazdci" už len stihli znížiť zásluhou Ricka Nasha a Matta Hunwicka. Slovenský kapitán "medveďov" Zdeno Chára bol s minutážou 21:29 druhým najvyťaženejším hráčom svojho tímu.

 

Detroit si poradil s Tampou Bay 4:0, čisté konto za 23 zásahov dosiahol český brankár domácich Petr Mrázek. Tomáš Tatar patril s tromi strelami medzi najaktívnejších strelcov "červených krídiel", Tomáš Jurčo strávil na ľade takmer desať minút.

 

NHL výsledky:

Washington - Nashville 3:4, New York Islanders - Anaheim 2:3 /za domácich Višňovský 1+0/, Boston - New York Rangers 4:2, Pittsburgh - Arizona 3:2, Philadelphia - San Jose 2:3 pp a sn, Detroit - Tampa Bay 4:0, Carolina - New Jersey 3:1, Montreal - Florida 3:2 pp, Toronto - Ottawa 4:3 pp, Minnesota - Los Angeles 4:1, St. Louis - Columbus 2:4 /Daňo za hostí 0+1/, Colorado - Buffalo 5:3 /Meszároš za hostí 2+0/, Vancouver - Dallas 3:4

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona