NHL: Veterán Prospal podpísal skúšobnú zmluvu s Vancouvrom

NETKY.SK • 24 Január 2014, 09:56 • 2 min
NHL: Veterán Prospal podpísal skúšobnú zmluvu s Vancouvrom

VANCOUVER - Hokejový veterán Václav Prospal podpísal s tímom NHL Vancouver Canucks skúšobnú zmluvu na 25 stretnutí. Tridsaťosemročný český krídelník sa pôjde najskôr rozohrať do tímu Utica Comets v nižšej súťaži AHL, pričom prvý zápas by mal odohrať už cez víkend proti mužstvu Abbotsford Heat. Informoval portál tsn.ca.

slovakia

left justify in out

Prospal je bez angažmánu od konca minulej sezóny, v ktorej v drese tímu Columbus Blue Jackets odohral 48 zápasov a zaznamenal 12 gólov a 18 asistencií. Novú zmluva však nepodpísal a nedohodol sa na spolupráci ani so žiadnym ďalším účastníkom zámorskej profisúťaže. Na jeseň sa dokonca pripravoval s hokejistami Českých Budějovíc, ale teraz musí najskôr odohrať desať duelov v AHL. 

Dvojnásobný majster sveta Prospal, ktorého draftovala v roku 1993 v treťom kole Philadelphia Flyers, odohral v NHL 1108 zápasov. Okrem Philadelphie a Columbusu pôsobil aj v Ottawe, na Floride, v Anaheime, Tampe Bay a New Yorku Rangers. Celkovo nazbieral 756 bodov za 255 gólov a 510 asistencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies