NHL: Vegas sú prvý tím zo Západnej konferencie s istým postupom do play off

NETKY.SK • 31 Marec 2023, 9:30 • 2 min
NHL: Vegas sú prvý tím zo Západnej konferencie s istým postupom do play off

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Erik Černák skóroval v nočnom zápase NHL, keď gólom do prázdnej bránky spečatil triumf Tampy Bay nad Washingtonom 5:1. Okrem druhého gólu v sezóne si pripísal aj štyri plusové body. Hráči Bostonu si zabezpečili Prezidentskú trofej pre víťaza základnej časti, keď na domácom ľade zdolali Columbus 2:1 po predĺžení. V play off nebude chýbať ani Vegas Golden Knights, ktorý si ako prvý tím Západnej konferencie zabezpečil postup a to aj napriek prehre na ľade San Jose 3:4 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Černák odohral vyše 21 minút a skóroval po tom, čo v oslabení vystihol prihrávku Johna Carlsona na Alexandra Ovečkina a strelou od červenej čiary uzavrel skóre. Bol to pre neho druhý gól v sezóne a prvý od 14. decembra, keď skóroval proti Seattlu. So štyrmi plusovými bodmi bol najlepší spomedzi všetkých hráčov v zápase.

 

Černákov krajan Martin Fehérváry odohral v drese Washingtonu 16:26 min, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod. Capitals prehrali šiesty zápas z uplynulých siedmich a na play off strácajú už sedem bodov. Černák má po 66 odohratých zápasoch na konte 16 kanadských bodov za 2 góly a 14 asistencií.

 

K slovenskému súboju napokon nedošlo v zápase medzi New Jersey a New Yorkom Rangers, keďže pred brankárom "jazdcov" Jaroslavom Halákom dostal prednosť Igor Šesťorkin. Tomáš Tatar odohral za Devils takmer 16 minút, počas ktorých si pripísal jeden plusový bod a zaznamenal tri strely.

 

Hráči Bostonu dosiahli proti Columbusu už 58. víťazstvo v sezóne, o ktoré sa víťazným gólom v predĺžení (2:1 pp) postaral český útočník David Pastrňák. Doteraz nazbierali 121 bodov a pred druhým tímom priebežného poradia Carolinou majú sedem zápasov pred koncom základnej časti nedostihnuteľný 18-bodový náskok. Prezidentskú trofej, ktorá sa udeľuje od roku 1986, získali štvrtýkrát v histórii. Predtým triumfovali aj v rokoch 1990 a 2014.

 

Hráči Vegas Golden Knights prehrali druhý zápas po sebe, no naďalej sú na čele Západnej konferencie. Na ľade San Jose podľahli 3:4 po predĺžení, keď o víťazstve "žralokov" rozhodol Logan Couture. Pre Vegas je to v ich šiestej sezóne v NHL piata účasť vo vyraďovacích bojoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona