Vedenie NHL upravilo viacero pravidiel: Pri nájazdoch sa hráči nemôžu točiť s pukom!

NETKY.SK • 12 September 2014, 11:07 • 2 min
Vedenie NHL upravilo viacero pravidiel: Pri nájazdoch sa hráči nemôžu točiť s pukom!

NEW YORK - Vedenie zámorskej hokejovej NHL vo štvrtok prostredníctvom svojho oficiálneho webu zverejnilo viacero zmien v pravidlách pre nadchádzajúcu sezónu 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Najzásadnejší pre fanúšikov je zákaz otočiek s pukom (tzv. spin-o-rama) pri trestných strieľaniach a samostatných nájazdoch. Menšou úpravou prešli aj predpisy o úprave ľadovej plochy - doteraz sa realizovalo okrem dvoch prestávok medzi tretinami až pred prípadným nájazdmi, po novom to bude už pred začiatkom predĺženia. V extra päťminútovke si mužstvá vymenia strany, aby sa sťažilo striedanie brániacich tímov. Zväčší sa priestor pre gólmanov za bránkou, v ktorom sa môžu dotknúť puku, čím by sa podľa hráčskej asociácie mala zvýšiť bezpečnosť obrancov. Tréneri tímov už pred nájazdmi nemusia nahlasovať trio exekútorov "lotérie", na ľad ich môžu poslať podľa vývoja rozstrelu.

 

Dôležitou zmenou sú plánované finančné tresty za opakované predstieranie faulov, keď za tento prehrešok nedostane pokutu len "herec", ale aj jeho tréner. Malo by sa tým zamedziť "filmovaniu" a kouči by k tomu mali svojich zverencov aktívne viesť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies