NHL: Vedenie ligy preverí možnosť pridania ďalších videokamier

NETKY.SK • 21 November 2013, 12:25 • 2 min
NHL: Vedenie ligy preverí možnosť pridania ďalších videokamier

NEW YORK - Vedenie zámorskej hokejovej NHL sa bude zaoberať možným zavedením nového druhu kamier na posudzovanie prechodu puku celým objemom za bránkovú čiaru.

slovakia

left justify in out

Snímače by mali byť namontované priamo do bránkovej konštrukcie. Už pred diskusiami v najvyšších kruhoch sa však vyskytli názory, že aj nové kamery môžu mať zakrytý výhľad rovnako ako súčasné, takže by nenastal výrazný posun v posudzovaní jednotlivých situácií.

Podnetom na debaty o zavedení je situácia z utorkového stretnutia medzi Philadelphiou a Ottawou (5:2), v ktorom arbitri ani po porade s videocentrálou nedokázali posúdiť situáciu v III. tretine. Brankára domáceho mužstva Steva Masona prekonal Kyle Turris, no podľa dostupných záznamov nebolo možné posúdiť, či puk skončil v bránke Philadelphie, pretože ho pravou korčuľou zastavil brániaci Nicklas Grossmann. Rozhodcovia priamo na ľade naznačili, že gól nebol a rozhodli sa pre poradu s videocentrom v Toronte. Tam však nedokázali situáciu jednoznačne vyhodnotiť. "Videoanalýza nedokázala určiť, či pokus Kyla Turrisa prešiel bránkovou čiarou. Preto gól v prospech Ottawy nemôže byť uznaný," znel verdikt NHL z Toronta za nerozhodného stavu 2:2. Flyers vzápätí pridali dva góly a v poslednej minúte spečatil výsledok domáci Adam Hall. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona