NHL: Vedenie Edmontonu Oilers predstavilo svojho nového generálneho manažéra

NETKY.SK • 7 Máj 2019, 19:10 • 2 min
NHL: Vedenie Edmontonu Oilers predstavilo svojho nového generálneho manažéra

EDMONTON - Dalo sa to asi čakať. Po druhej spakanej sezóne sa Edmonton Oilers neprebojoval do vyraďovacích častí play off. najväčšie a zároveň hlavné mesto kanadskej provincie Alberta pritom disponuje špičkovými hokejistami a začiatkom každého nového ročníka NHL je pasované do role favorita na Stanley Cup. Kde je teda problém?

slovakia

left justify in out

Edmonton Oilers je jedným zo šiestich kanadských tímov, ktoré každoročne bojujú o najprestížnejšiu hokejovú klubovú trofej Stanley Cup. Popri novučičkej hale Rogers Place, ktorú Edmonton vymenil za Rexall Place obliekajú jeho dres mená svetového kalibru. Ako prvý hneď každému určite napadne kapitán tímu, podľa viacerých odborníkov aj najlepší hráč sveta a okrem toho aj dvojnásobný víťaz rýchlostnej súťaže v rámci All Star weeked Connor McDavid. pre takéhoto hráča to musí byť určite frustrujúce, keď dáva góly, no ani to nepomáha k postupu do jarnej vyraďovacej časti.

 

 

V Edmontone, kde pôsobí aj slovenský obranca Andrej Sekera, a v minulosti tu hral aj Ľubomír Višňovský, sú totiž iba dvaja hráči, ktorý sa postarali o viac ako 3/4 všetkých vstrelených gólov počas základnej časti. Okrem McDavida je to ešte nemecký hokejista Leon Draisaitl. zvyšok mužstva však viditeľne zaostáva. pritom za Oilers hrajú aj hráči ako Milan Lučič či Ryan Nuggent-Hopkins. Prvý menovaný patril dlhšie obdobie k ťahúňom Bostonu Bruins, a druhý vyhral s tímom Kanady prestížny turnaj Ivan Hlinka Memorial Trophy 2010. Kde je teda chyba, keď sa tak papierovo silné mužstvo nedokáže prebojovať opätovne do play off? Tešiť ich môže aspoň 8. výber draftu v 1. kole pre tento rok. 

 

 

Odpoveďou na túto otázku by mohol mať nový generálny manažér klubu Ken Holland. Ten prevzal funkciu od toho dočasného Keitha Gretzkeho a jednou z jeho prvých úloh bude nájsť nového trénera. Kariéra Hollanda bola úspešná s Detroitom Red Wings, kde sa mu podarilo vyhrať Stanley Cup dokopy až tri razy, a to v rokoch 1998, 2002 a 2008.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies