NHL: Vanek sa stal divochom, s Wild podpísal trojročnú zmluvu na 6,5 mil. USD

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 20:36 • 2 min
NHL: Vanek sa stal divochom, s Wild podpísal trojročnú zmluvu na 6,5 mil. USD

ST. PAUL - Kanonier Thomas Vanek bude pokračovať v hokejovej kariére v klube NHL Minnesota Wild.

slovakia

left justify in out

Rakúsky útočník so slovenskou krvou sa v utorok ako voľný hráč dohodol s predstaviteľmi "divochov" na trojročnej zmluve, ktorá mu garantuje ročný príjem 6,5 milióna dolárov. Informáciu priniesla oficiálna webstránka zámorskej súťaže.
      

Tridsaťročný hokejista, ktorého matka pochádza z Komárna, si prekvapujúco platovo pohoršil, keďže doteraz zarábal ročne až 7,142 milióna USD. Vanek bol však ochotný ísť s platom dole a odmietol oveľa lukratívnejšie ponuky. V Minnesote totiž vidí šancu na zisk Stanleyho pohára. Skúsený krídelník ešte zvýšil silu už aj tak hrozivého útoku Wild, v ktorom pôsobia napríklad Zach Parise, Mikko Koivu či Jason Pominville.
      

Vanek bol jedným z najcennejších hráčov na voľnom trhu. Podľa TSN obsahuje jeho zmluva klauzulu o zákaze výmeny bez hráčovho súhlasu. Rakúsky reprezentant počas uplynulej sezóny obliekal dresy troch klubov, za Buffalo, NY Islanders a Montreal odohral dokopy 78 zápasov v základnej časti NHL s bilanciou 68 bodov, 27 gólov a 41 asistencií. V play off, kde s Canadiens postúpil až do finále Východnej konferencie, pridal 10 bodov (5+5) v 17 štartoch.
      

Vaneka draftoval klub Buffalo Sabres v roku 2003 z celkového 5. miesta. Počas profiligovej kariéry odohral celkovo 663 duelov, v ktorých nazbieral 556 bodov (227+279).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies