NHL: Vancouver Canucks by mal byť vraj podľa simulátora posledný

NETKY.SK • 12 Október 2016, 14:47 • 2 min
NHL: Vancouver Canucks by mal byť vraj podľa simulátora posledný

CHICAGO - Zatiaľ čo v prognózach zámorských expertov pred štartom stého ročníka NHL sa tradične spomína viacero kandidátov na celkový triumf v Stanleyho pohári, v súvislosti s opačným pólom tabuľky čoraz častejšie zaznieva iba jedno meno - Vancouver Canucks.

slovakia

left justify in out

Denník USA Today spomína v súvislosti s Vancouverom maximum 65 získaných bodov a simulátor firmy zaoberajúcej sa tvorbou populárnych videohier Electronic Art, ktorý pridelil na konto Canucks ešte o 2 body menej. V prvom prípade majú hráči Vancouveru získať o 6 bodov menej ako predposledné Toronto a v tom druhom dokonca o 11 bodov menej ako druhé najhoršie Colorado.

 

Akokoľvek sa tieto prognózy zdajú poriadne pritiahnuté za vlasy, skúsenosť z ostatných sezón naozaj smeruje k tomu, že tím z najväčšieho mesta kanadského štátu Britská Kolumbia sa z roka na rok prepadáva nižšie a nižšie. V play-off chýbali "kosatky" dvakrát za ostatné tri sezóny a v tej uplynulej skončili v tabuľke po základnej časti sezóny tretie zdola. Horšie na tom boli len tímy Toronta a Edmontonu.


"Niekde som to už videl a dobre som sa na tom zasmial. Taká nízka projekcia nášho bodového zisku snáď ani nie je možná," uviedol švédsky kapitán Vancouveru Henrik Sedin. Práve on a jeho dvojča Daniel, niekdajšie hviezdy svetového hokeja, sú akoby symbolom úpadku Canucks v posledných rokoch. Nedávno oslávili 36. narodeniny a hoci stále sú pre mužstvo prínosom, ich porcie bodov sa z roka na rok znižujú. Odborníci pripomínajú, že tímu z hostiteľského mesta ZOH 2010 momentálne chýba typický zakončovateľ schopný potiahnuť tím počas celej sezóny, ale aj vyrovnanejšia defenzíva, keďže v tej súčasnej je kvalita sústredená len na zopár jednotlivcoch.

 

"Tieto faktory v spojitosti so zraneniami kľúčových hráčov boli príčinou toho, že vlani hokejisti Vancouveru nastrieľali najmenej gólov v celej svojej histórii (191) a získali iba 75 bodov. Dôležití hráči sa môžu zraniť znova, ale tieto prognózy o poslednom mieste Vancouveru nie sú postavené na nich. Zrkadlia celkovú hĺbku a kvalitu hráčskeho kádra, ktoré nie sú dostatočné," napísal kanadský týždennik The Province.

 

Periodikum však vlieva fanúšikom aspoň akú-takú nádej, že bude lepšie. Tvrdí, že z nových hráčov švédsky útočník Loui Eriksson bude lepší ako bol pred ním Čech Radim Vrbata a konečne zdravý Brandon Sutter bude rovnako vyššia kvalita ako predtým Linden Vey. Zlepšenie by mala zaznamenať aj obrana v osobe Erika Gudbransona, ktorý nahradil Matta Bartkowského. A že nezmenená brankárska dvojica Ryan Miller - Jacob Markström tiež spĺňa určité štandardy NHL. "Na papieri to vyzerá lepšie ako vlani a môj odhad je 83-bodová sezóna, čo by bolo maličké zlepšenie oproti minulému ročníku. A najmä je to o 20 bodov viac, ako očakávajú iní vo svojich pesimistických predpovediach," napísal Jeff Paterson z The Province.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona