NHL: V zámorí diskutujú o obnovení Svetového pohára

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:30 • 2 min
NHL: V zámorí diskutujú o obnovení Svetového pohára

NEW YORK - Obnovenie Svetového pohára v hokeji je reálne, zatiaľ sa však na túto tému iba diskutuje. Rozhovory sa konajú predovšetkým na úrovni vedenia NHL a hráčskej asociácie NHLPA.

slovakia

left justify in out

Naposledy sa Svetový pohár konal v roku 2004, obnoviť by ho chceli v roku 2016. "Oznámenie o usporiadaní Svetového pohára by bolo v tejto chvíli hlúpe. Chceme sa dostať do pozície, že budeme mať odpovede na množstvo otázok a budeme dohodnutí na všetkých základných veciach," uviedol v utorok komisár NHL Gary Bettman.

 

Liga vníma Svetový pohár ako dlhodobé podujatie, ktoré bude mať pevné miesto v medzinárodnom hokejovom kalendári. V budúcnosti, možno už v ďalšej sezóne, by sa mohli do Európy vrátiť aj súboje NHL. "Hovoríme o veľa veciach, myslím si však, že sa musíme posunúť ďalej. Momentálne sa zameriavame predovšetkým na Svetový pohár," doplnil Bettman. 

 

V NHL momentálne riešia aj problém s rozhodcami, ktorí nemajú s ligou platnú kolektívnu zmluvu. Arbitri zatiaľ nechystajú štrajk a so zástupcami vedenia rokujú o novej dohode. Novú sezónu možno začnú bez kolektívnej zmluvy. "Na starosti to má priamo zástupca komisára Bill Daly. Neočakávame žiadne problémy, rokovania sú konštruktívne," doplnil Bettman. Informácie zverejnil web NHL.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies