NHL: V úvodnom finálovom súboji zvíťazilo Colorado

NETKY.SK • 16 Jún 2022, 08:08 • 2 min
NHL: V úvodnom finálovom súboji zvíťazilo Colorado

DENVER – Hokejisti Colorada Avalanche úspešne vstúpili do finálovej série play off NHL. V úvodnom zápase zdolali v noci na štvrtok dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára Tampu Bay Lightning 4:3 po predĺžení. O víťazstve domácich rozhodol v 83. sekunde predĺženia Andre Burakovsky. Slovenský obranca Erik Černák odohral za hostí 19:53 min., rozdal tri hity a zblokoval päť striel súpera - najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

slovakia

left justify in out

Tampa zbabrala úvod

 

Tampe sa nevydaril úvod stretnutia, už v 10. minúte prehrávala 0:2, no postupne sa rozbehla a v druhej tretine dokázala vyrovnať z 1:3 na 3:3. V 2. minúte predĺženia si však hostia nedali pozor na akciu J.T. Comphera, jeho pokus síce dokázali zblokovať, no k puku sa dostal Valerij Ničuškin, ktorý nabil Burakovskému a švédsky krídelník strelou z prvej rozhodol o triumfe Colorada.

 

„Je to skvelý pocit. Myslím si, že sme celý zápas skutočne tvrdo bojovali. V druhej tretine sme mali trochu výpadok po mentálnej stránke, nevyhrávali sme súboje o puk, no v tretej časti sme sa z toho otriasli," povedal Burakovsky, ktorý skóroval druhýkrát v tohtoročnej vyraďovačke. „Andre hral v uplynulých zápasoch vynikajúco a ten gól si zaslúžil. Má výbornú strelu a celkovo predvádza pekné akcie," vyjadril sa na adresu strelca rozhodujúceho gólu spoluhráč Mikko Rantanen. Ničuškin a Gabriel Landeskog prispeli k víťazstvu zhodne gólom a asistenciou, Rantanen mal dve asistencie.

 

 

Hráčom Avalanche vyšla najmä prvá tretina, v ktorej dali tri góly z 15 striel. Brankár "bleskov" Andrej Vasilevskij mal 34 úspešných zákrokov, prvýkrát v kariére (po 99 stretnutiach) inkasoval v zápase play off v prvej tretine viac ako dva góly. Colorado prestrieľalo súpera 38:23. Ak chce Tampa pomýšľať na zisk tretieho pohára za sebou a napodobniť tak úspech dynastie New Yorku Islanders z rokov 1980-83, bude musieť v ďalších zápasoch herne pridať. „Dokázali sme sa vrátiť do zápasu, vyrovnali sme a dostali duel do predĺženia. V ňom je už možné všetko. Samozrejme, takýto štart do série sme si neželali. Budeme musieť zmeniť niektoré veci a určite mať lepší vstup do ďalšieho duelu," tvrdil kapitán Tampy Steven Stamkos.

 


Druhý zápas finálovej série o Stanleyho pohár je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ opäť v Denveri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies