NHL: V Tampe si pripomenuli desať rokov od Stanleyho pohára

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 10:57 • 2 min
NHL: V Tampe si pripomenuli desať rokov od Stanleyho pohára

TAMPA - V Tampe na Floride si pred pondelňajším stretnutím proti Vancouveru pripomenuli desiate výročie zisku Stanleyho pohára za víťazstvo nad Calgary vo finále zámorskej hokejovej NHL.

slovakia

left justify in out

Lightning vtedy triumfovali nad Flames 4:3 na zápasy, hoci v sérii zastávali 0:1, 1:2 aj 2:3. Finále na natiahlo na maximálny počet zápasov, hralo sa od 25. mája do 7. júna 2004. Na červenom koberci sa v pondelok na ľade ukázali funkcionári a niektorí hráči vtedajšieho tímu na čele s trénerom Johnom Tortorellom. Uprostred klziska vykorčuľovali Stanislav Neckář, Ben Clymer, Dmitrij Afanasenkov, Nolan Pratt, Cory Stillman, Jassen Cullimore, André Roy, Brad Lukowich, Chris Dingman, Tim Taylor, Pavel Kubina, Fredrik Modin a ako posledný kapitán úspešného tímu Dave Andreychuk.

 

Mnohé opory "bleskov" spred desaťročia nepricestovali, predovšetkým si plnili klubové povinnosti. Išlo napríklad o brankára Nikolaja Chabibulina, útočníkov Vincenta Lecavaliera, najužitočnejšieho hráča finále 2004 Brada Richardsa, Martina St. Louisa či Ruslana Fedotenka. Na ľade sa neobjavil ani slovenský center Martin Cibák z Viťaza Podoľsk hrajúceho v KHL. 

Predzápasová ceremónia sa Lightning vydarila, umocnilo ju následné víťazné stretnutie nad Vancouverom 4:3. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies