NHL: V súboji Handzuša s Hossom a Kopeckým úspešnejší "jastrabi"

NETKY.SK • 4 Január 2011, 13:20 • 2 min
NHL: V súboji Handzuša s Hossom a Kopeckým úspešnejší "jastrabi"

NHL: V súboji Handzuša s Hossom a Kopeckým úspešnejší "jastrabi"

slovakia

left justify in out

V päťzápasovom programe zámorskej NHL sa v noci na utorok bodovo presadili traja slovenskí hokejisti - všetci v jedinom dueli medzi Los Angeles a Chicagom (3:4).
      Domáci Michal Handzuš zaznamenal piaty gól v sezóne a otvoril ním skóre, no ešte do konca prvej tretiny vyrovnal svojím deviatym gólom v ročníku Marián Hossa. Pod konečný triumf hostí sa dvoma asistenciami podpísal aj Tomáš Kopecký, ktorý po prihrávke na Hossov gól nabil aj v úvode tretej časti Patrickovi Sharpovi na 3:2. "Kráľom" sa v záverečnej tretine ešte podarilo vyrovnať zásluhou v ten večer taktiež dvojgólového Ryana Smytha, posledné slovo však mal kapitán "jastrabov" Jonathan Toews. Ten vynechal predchádzajúce dva duely pre zranenie ramena, ihneď po návrate však dokázal, prečo je pre jeho tím tak dôležitým hráčom. "Rozhodne pozdvihol našu hru. Disponuje množstvom energie. Jeho najväčšími plusmi sú práca v predbránkovom priestore a schopnosť čítať hru," uviedol pre portál nhl.com Toewsov spoluhráč Duncan Keith.
      Až päť streleckých pokusov vyslal na bránu gólmana Toronta Jamesa Reimera slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára. Ani jeden puk z jeho hokejky síce neskončil v sieti, čo ho však nemuselo mrzieť, keďže hostia napokon triumfovali 2:1. Oba góly "medveďov" zaznamenali hráči elitného prvého útoku. Strelec víťazného gólu Marc Savard po zápase skonštatoval, že jeho tím sa konečne dočkal zaslúženého víťazstva. "V posledných zápasoch sme cítili, že sa čím ďalej tým viac zlepšujeme, no neboli sme za to odmenení. Náš útok ťahá za jeden povraz. Nemáme dôvod sa hádať, snažíme sa drieť a pridali sme aj v tréningu. Výsledok sa dostavil," vyhlásil 33-ročný center.
      New York Islanders v zostave s obrancom Milanom Jurčinom, ktorý odohral vyše 23 minút, triumfovali v Calgary 5:2, hoci domáci svojho súpera prestrieľali 43:26. "Ostrovanom" vyšla predovšetkým prvá tretina, v ktorej si troma gólmi vypracovali rozhodujúci náskok. O štyri góly hostí sa postarali rovným dielom útočníci John Tavares a Matt Moulson. V bráne Islanders zase zažiaril Nathan Lawson, ktorý dopomohol k prehre svojho rodného mesta. "Bolo to úžasné, splnil sa mi sen. Snažil som sa byť plne koncentrovaný. Cítil som sa dobre, súper nemal veľa dorážok, o to som to mal jednoduchšie," skonštatoval 27-ročný nedraftovaný gólman, ktorý v 26. minúte vystriedal medzi troma žrďami zraneného Ricka DiPietra a inkasoval jediný gól z 29 striel.
      V zostávajúcich dvoch zápasoch si Florida poradila s Carolinou 4:3 po predĺžení a Vancouver triumfoval na ľade San Jose 4:3.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies