NHL: V play off štartuje 2. kolo, bude to zaujímavá a tvrdá séria

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:38 • 2 min
NHL: V play off štartuje 2. kolo, bude to zaujímavá a tvrdá séria

NEW YORK - Kým v Západnej konferencii play off zámorskej NHL ešte nie je známe kompletné kvarteto semifinalistov, na druhej strane USA sa už v noci na štvrtok začína prvá séria 2. kola. Hokejisti Tampy Bay Lightning hostia tím s posledným Slovákom v bojoch o Stanleyho pohár.

slovakia

left justify in out

"Blesky" privítajú na domácom ľade New York Islanders o pár hodín skôr, ako sa v siedmom zápase rozhodne o postupujúcom na západe medzi Anaheimom Ducks a Nashvillom Predators.

 

"Ostrovania" bez zraneného Jaroslava Haláka vyradili v prvom kole v šiestich zápasoch Floridu Panthers. Zverenci trénera Jacka Capuana tak ukončili 23-ročné čakanie klubu na úspech v play off, keď vyhrali prvú sériu od roku 1993. Tampa Bay prešla cez Detroit Red Wings ešte hladšie a tím slovenských útočníkov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča zdolala 4:1. S Islanders odcestoval na úvodné zápasy série aj Halák, ktorý pre zranenie slabín nechytal od 8. marca. Či sa aj postaví do bránky je zatiaľ nejasné. Islanders a Lightning sa v play off stretli len raz. V prvom kole v roku 2004 vyhrala Tampa a odštartovala tak svoju cestu za doposiaľ jediným triumfom v Stanley Cupe.

 

V druhom semifinále Východnej konferencie sa v noci na piatok začína séria, v ktorej sa stretnú víťaz Prezidentskej trofeje Washington Capitals a vo forme hrajúci Pittsburgh Penguins. Fanúšikov najviac láka súboj kapitánov a superhviezd NHL Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho. "Bude to zaujímavá a tvrdá séria. Stretnú sa dva výborné tímy, uvidíme ako to dopadne," povedal pre nhl.com Ovečkin.

 

"Koncentrujem sa len na svoju hru a výkon tímu. Ďalšie veci ma nezaujímajú," narážal Crosby na medializovanú rivalitu s ruským "tankom" Capitals. Ovečkin a Crosby sa v play off stretli len raz a hokejový svet s radosťou spomína na epickú sedemzápasovú sériu v 2. kole v roku 2009, na ktorej konci sa tešil Pittsburgh a získal v tom roku svoj tretí a zatiaľ posledný Stanley Cup.

 

Ovečkin strelil v sérii osem gólov a zaznamenal 14 bodov, Crosby mal o jednu asistenciu menej. V druhom zápase sa obaja blysli hetrikom. Capitals v prvom kole vyradili Philadelphiu Flyers a Penguins poslali na dovolenky hráčov New Yorku Rangers. Washington ešte nikdy nevyhral Stanleyho pohár a vo finále bol iba raz. V roku 1998 v zostave s Petrom Bondrom a Richardom Zedníkom však prehral s Detroitom 0:4 na zápasy.

 

V Západnej konferencii je známa zatiaľ len semifinálová dvojica Dallas Stars - St. Louis Blues. Proti sebe sa postavia skúsení tréneri Lindy Ruff a Ken Hitchcock a zaspomínajú si na finálovú sériu z roku 1999, v ktorej Dallas pod Hitchcockovým vedením zdolal Ruffove Buffalo Sabres. Blues vyradili v 1. kole obhajcu Chicago Blackhawks s dvojicou slovenských útočníkov Mariánom Hossom a Richardom Pánikom po sedemzápasovej bitke a sériu play off vyhrali prvýkrát od roku 2012. Bilanciu domácich tímov v rozhodujúcich siedmich zápasoch vylepšili na 95-67. Stars si poradili v šiestich zápasoch s Minnesotou Wild. Úvodný duel je na programe v noci na sobotu v Dallase.

 

Na svojho súpera čakajú hokejisti San Jose, ktorí v 1. kole vyradili v kalifornskom derby Los Angeles Kings s Mariánom Gáboríkom 4:1. "Žraloci" sa stretnú s víťazom siedmeho zápasu medzi Anaheimom a Nashvillom. V prípade, že postúpia Ducks, začnú sériu so San Jose v noci na sobotu na domácom ľade, ak vyhrá siedmy zápas Nashville, odštartuje semifinále Západnej konferencie tiež v noci na sobotu na ľade Sharks.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona