NHL: V play off nebudú chýbať ani Slováci, Chára v súboji proti bývalému klubu

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 12:58 • 2 min
NHL: V play off nebudú chýbať ani Slováci, Chára v súboji proti bývalému klubu

New York - V tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár by sa mohli predstaviť až ôsmi slovenskí hokejisti, na štarte play off NHL sa však zrejme objavia iba štyria. Stabilné miesta v zostavách svojich tímov majú totiž iba obrancovia Zdeno Chára (Boston), Andrej Sekera (Edmonton) a útočné duo Marián Hossa a Richard Pánik (obaja Chicago).

slovakia

left justify in out

Tretí slovenský "jastrab" Tomáš Jurčo nenastupoval v závere základnej časti v zostave Blackhawks pravidelne, rovnako aj obranca Martin Marinčin zväčša sledoval zápasy Toronta ako zdravý náhradník z tribúny, preto sú ich štarty v úvode vyraďovacej časti menej pravdepodobné. Povinnosti na farmách majú ešte Peter Cehlárik (Boston) a Marek Hrivík (NY Rangers), ich profiligové organizácie by ich mohli povolať do prvého tímu po konci účinkovania v AHL.

 

Býva zvykom, že si kluby NHL stiahnu pred alebo počas play off najtalentovanejších mladíkov z fariem, aby trénovali s prvým mužstvom a prípadne naskočili do akcie, ak by tím postihla výraznejšia maródka. Pre Hrivíka sa sezóna v AHL skončí záverečným zápasom základnej časti, keďže jeho Hartford Wolf Pack figuruje na samom dne tabuľky Atlantickej divízie a už dávnejšie stratil šancu na play off. Cehlárikov tím Providence Bruins ešte bojuje o postup a tak je možné, že si 21-ročný útočník zahrá v play off o Calderov pohár.

 

Vyraďovacia časť NHL 2016/2017 odštartuje v noci na štvrtok, keď je na programe úvodných päť stretnutí 1. kola. Pikantná séria čaká na kapitána Bostonu Zdena Cháru, ktorý narazí na svoj bývalý klub Ottawu. Bruins sa prebojovali do play off po dvojročnej pauze.

 

"Samozrejme, všetci sme nadšení, že sme späť v play off. Smerom k prvému zápasu bude nadšenie a energia v šatni ešte stúpať. Tento tím si prežil počas sezóny niekoľko vrcholov a pádov, ukázali sme, že sme si vybudovali nejakú identitu a mentálnu odolnosť," povedal Chára pre klubový web. "Medvedi" sa len vďaka prehre Toronta v záverečnom zápase základnej časti vyhli konfrontácii s víťazom Prezidentskej trofeje Washingtonom.

 

Séria sa začne dvoma zápasmi v hlavnom meste Kanady. Boston, ktorý v tejto sezóne ešte nad Ottawou nevyhral, mal oproti svojmu súperovi jeden deň voľna navyše. "Pre väčšinu chalanov to bude prvá skúsenosť v play off, no každý si musí raz prejsť premiérou. Budeme mať špeciálne mítingy, na ktorých si všetko preberieme, musíme si uvedomiť, že nás čaká najdôležitejšia časť sezóny," zdôraznil slovenský obranca. Pre Bruins by mohli byť citeľné straty najproduktívnejšieho zadáka mužstva Toreyho Kruga (zranenie kolena) a Chárovho partnera z defenzívy Brandona Carla (otras mozgu), ktorí zrejme nebudú mužstvu k dispozícii v úvode série.

 

V noci na štvrtok rozbehnú svoju sériu aj víťaz Atlantickej divízie Montreal s New Yorkom Rangers, Pittsburgh začne cestu za obhajobou titulu proti ambicióznemu Columbusu, ktorý má za sebou najúspešnejšiu základnú časť v klubovej histórii. V úvodnú noc odštartujú i dve série štvrťfinále Západnej konferencie, Minnesota privíta na domácom ľade St. Louis a Edmonton sa vo svojom prvom súboji play off od sezóny 2005/2006 stretne s vlaňajším finalistom San Jose. Oilers sa budú spoliehať na najproduktívnejšieho hráča ligy a držiteľa Art Ross Trophy Connora McDavida a v obrane i na Sekeru, druhého najvyťažovanejšieho hráča tímu.

 

Dvojice a termíny sérií 1. kola play off NHL 2016/2017 /hrá sa na štyri víťazstvá, tzv. best-of-seven/:

štvrťfinále Východnej konferencie

Washington - Toronto (MARINČIN) /14., 16., 18. a 20. apríla, prípadný piaty, šiesty a siedmy zápas série: 22., 24. a 26. apríla/

Pittsburgh - Columbus /13., 15., 17. a 19. apríla, prípadné ďalšie zápasy: 21., 24. a 26. apríla/

Montreal - New York Rangers (HRIVÍK) /13., 15., 17. a 18. apríla, prípadné ďalšie zápasy: 21., 23. a 25. apríla/

Ottawa - Boston (CHÁRA, CEHLÁRIK) /13., 15., 18. a 20. apríla, prípadné ďalšie zápasy: 22., 24. a 27. apríla/

 

štvrťfinále Západnej konferencie

Chicago (HOSSA, PÁNIK, JURČO) - Nashville /14., 16., 18. a 20. apríla, prípadné ďalšie zápasy: 23., 25. a 27. apríla/

Minnesota - St. Louis /13., 15., 16., 20. apríla, prípadné ďalšie zápasy: 23., 25. a 27. apríla/

Anaheim - Calgary /14., 16., 18. a 20. apríla, prípadné ďalšie zápasy: 22., 24. a 26. apríla/

Edmonton (SEKERA) - San Jose /13., 15., 17. a 19. apríla, prípadné ďalšie zápasy: 21., 23. a 25. apríla/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona