NHL: V nováčikovských kempoch aj Daňo, Tvrdoň či Gernát

NETKY.SK • 11 September 2014, 15:45 • 2 min
NHL: V nováčikovských kempoch aj Daňo, Tvrdoň či Gernát

NEW YORK - V nováčikovských prípravných kempoch pred sezónou 2014/2015 v zámorskej NHL by sa mali predstaviť aj štyria mladí slovenskí hokejisti.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný útočník Marko Daňo už má toto leto za sebou rozvojový kemp Columbusu a teraz sa bude snažiť upútať trénerov na turnaji nádejí v Traverse City (12.-16. septembra), kde budú Blue Jackets štartovať spolu s ďalšími siedmimi klubmi.
     

Na tradičnom podujatí, ktoré sa koná už šestnástu sezónu, sa zúčastnia aj Dallas Stars s Matejom Paulovičom či Detroit Red Wings s Marekom Tvrdoňom. V nováčikovskom kempe Edmontonu nebude chýbať obranca Martin Gernát, Oilers sa v rámci prípravy predstavia na turnaji Young Stars Classic v Pentictone. Mladíci, ktorí v nováčikovských kempoch najviac zažiaria, dostanú potom pozvánky do hlavných predsezónnych kempov klubov NHL, tie sa začínajú v Severnej Amerike budúci týždeň (od 18. septembra). V nich sa budú na novú sezónu pripravovať už aj najväčšie slovenské hokejové esá na čele so Zdenom Chárom, Mariánom Hossom či Mariánom Gáboríkom.
     

Daňo chcel o miesto v prvom tíme Blue Jackets zabojovať už vlani, napokon sa však s predstaviteľmi klubu dohodol, že ešte rok odohrá v drese Slovana Bratislava v KHL. Tento rok by sa chcel prebiť do hlavného kádra "modrokabátnikov". "Rozvojový kemp bol pre mňa cennou skúsenosťou. Snažím sa čo najlepšie pripraviť na nový ročník. Tréningy boli tvrdé, verím, že budem v dobrej kondícii," vyznal sa pre masslive.com účastník MS 2013, ktorý v závere minulej sezóne odohral 15 zápasov v nižšej AHL v drese Springfieldu, farmárskeho tímu Columbusu.
     

Počet Slovákov v zámorských nováčikovských kempoch mohol byť tento rok aj vyšší, ale niektorí hráči draftovaní v uplynulých rokoch dali prednosť pôsobeniu v Európe, kde sa už väčšina súťaží rozbehla. Peter Cehlárik, ktorého vlani draftoval v 3. kole Boston, už naplno zarezáva vo švédskej SHL a za Luleu stihol dokonca skórovať aj v Lige majstrov. Bruins ho však cez svojich skautov naďalej pozorne sledujú a sú pripravení dať mu v ďalších rokoch šancu v kempe. Talentovaný Martin Réway, ktorý reprezentoval Slovensko aj na májových MS v Minsku, absolvoval už vlani prípravný kemp v Montreale, tento rok však uprednostnil angažmán v Sparte Praha, kde by mal predbežne stráviť najbližšie dve sezóny. V nováčikovskom kempe Colorada bude chýbať i brankár Maximilián Pajpach. Ten bol jediným slovenským hokejistom, ktorý prešiel tohtoročným draftom NHL. Pajpach má za sebou rozvojový kemp v Colorade, no rozhodol sa odchytať minimálne ďalšie dva roky vo Fínsku v juniorke Tappary Tampere a potom jeho forma ukáže, či mu dajú "lavíny" šancu.
      
     

Prehľad Slovákov v nováčikovských kempoch klubov NHL:

      

Columbus Blue Jackets - Marko Daňo (ú)      

Dallas Stars - Matej Paulovič (ú)      

Detroit Red Wings - Marek Tvrdoň (ú)      

Edmonton Oilers - Martin Gernát (o)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona