NHL: V Edmontone budú korčuľovať s olympijským víťazom

NETKY.SK • 18 September 2014, 11:46 • 2 min
NHL: V Edmontone budú korčuľovať s olympijským víťazom

EDMONTON - Hokejový klub Edmonton Oilers angažoval bývalého skvelého krasokorčuliara Davida Pelletiera ako trénera korčuľovania.

slovakia

left justify in out

Pelletier je spoločne s Jamie Saléovou olympijským šampiónom v športových dvojiciach z roku 2002 zo Salt Lake City. Išlo o prvý olympijský titul v tejto disciplíne pre Kanadu po 42 rokoch. Zlato vtedy získali po rozhodcovskom škandále spoločne s ruskou dvojicou Jelena Berežná - Anton Šicharulidze.

 

Pelletier a Saléová neskôr tvorili pár aj v súkromí, ale už sa rozviedli. Spoločne vyhrali aj majstrovstvá sveta, tri kanadské šampionáty a ovládli aj finále Grand Prix. Tridsaťdeväťročný Pelletier je členom siene slávy kanadského krasokorčuľovania a tiež siene slávy kanadského športu. Po skončení kariéry pôsobil ako tréner korčuľovania a tiež bol členom realizačného tímu kanadskej ženskej reprezentácie v hokeji. Informácie priniesol server tsn.ca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona