NHL: V Detroite čakajú na Alfredssonovo rozhodnutie

NETKY.SK • 28 August 2014, 09:58 • 2 min
NHL: V Detroite čakajú na Alfredssonovo rozhodnutie

DETROIT - Švédsky hokejový útočník Daniel Alfredsson, ktorý sa zatiaľ nerozhodol o pokračovaní kariéry, s veľkou intenzitou trénuje a naznačuje, že by mohol naďalej hrať za Detroit Red Wings.

slovakia

left justify in out

V klube NHL však ešte nevedia, či so 41-ročným hokejistom predĺžia kontrakt. "Nerozprávali sme sa spolu asi mesiac. Tvrdo trénuje, zvažuje hrať a možno aj bude. Keď som sa s ním naposledy bavil, hovoril mi, že sa cíti dobre a chcel by ešte rok hrať. Chce hrať za náš klub. Jeho najvážnejší test však ešte len príde a potom sa rozhodne," povedal pre Detroit Free Press Ken Holland.

 

Alfredssonov verdikt o budúcnosti sa zrodí v závislosti od pocitov a stavu problematického chrbta. Detroit začne kemp v druhej polovici septembra, prvý prípravný duel proti Pittsburghu odohrá 22. septembra. Ak by sa Alfredsson rozhodol pokračovať, dohodol by sa podľa viacerých zámorských médií na minimálnej mzde s vysokými bonusmi. "Počkáme ešte desať až dvanásť dní. Či s ním podpíšeme kontrakt? Chce vôbec prísť do kempu? Na všetkom pracujeme, ale múdrejší budeme neskôr," doplnil Holland. 

 

Švéd podpísal pred rokom zmluvu na jednu sezónu na 5,5 milióna dolárov s Detroitom, kam zamieril po sedemnástich rokoch v Ottawe. Red Wings aj s jeho prispením postúpili 23. raz bez prerušenia do play-off, ale v prvom kole nestačili na hokejistov Bostonu. Alfredsson odohral v NHL celkovo 1246 stretnutí, v ktorých strelil 444 gólov a dosiahol 1157 bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies