NHL: V Dallase podpísali Eakina, stratili na pár dní Lehtonena

NETKY.SK • 30 September 2014, 09:36 • 2 min
NHL: V Dallase podpísali Eakina, stratili na pár dní Lehtonena

DALLAS - Hokejista Cody Eakin sa dohodol na novej zmluve s klubom NHL Dallas Stars. Dvadsaťdvaročný center bol doteraz obmedzeným voľným hráčom a nemohol sa pripravovať v kempe Stars, keďže nemal platný kontrakt. Obe strany sa napokon dohodli na pokračovaní doterajšej spolupráce, ktorú predĺžili o dva roky.

slovakia

left justify in out

Eakin bol v minulom ročníku štvrtým najproduktívnejším hráčom (35 bodov) i strelcom (16 gólov) Stars. Odohral 81 zápasov základnej časti. Pre mužstvo je prospešný aj na vhadzovaniach, na ktorých mal 47,8 % úspešnosť (585 víťazstiev z 1223 buly). Eakin má za sebou celkovo tri sezóny v NHL. 

 

Fanúšikov Stars však nepotešilo zranenie brankára Kariho Lehtonena v pondelkovej príprave s Floridou. Podľa trénera Lindyho Ruffa má fínsky gólman otras mozgu stredného stupňa. Lehtonena čaká párdňová pauza, dlhá by však nemala byť. "Nebudem nič skrývať. Má otras mozgu. Aj keby sa cítil zajtra lepšie, potrebuje voľno," povedal Ruff. Lehtonen pred odstúpením zo súboja s Floridou kryl trinásť zo šestnástich pokusov súperov. V bránke ho na tretiu tretinu nahradil Anders Lindbäck. Informácie zverejnil klubový web Dallasu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies