NHL už pracuje na pláne uvoľnenia hráčov na ZOH 2014

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 15:30 • 2 min
NHL už pracuje na pláne uvoľnenia hráčov na ZOH 2014

ŠTOKHOLM - Predstavitelia Medzinárodného olympijského výboru (MOV), Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA sa síce ešte nedohodli o účasti hokejistov na zimných olympijských hrách 2014 v Soči, ale ich posledné kroky smerujú k tomu, že pod piatimi kruhmi sa piatykrát v rade zídu najlepšie tímy v kompletnom zložení.

slovakia

left justify in out

"Kompletizujeme posledné otázky zabezpečenia účasti hráčov v Soči. Niektoré problémy ešte sú otvorené, ale naďalej zostávam optimistom," uviedol v úvode piatkového stretnutia zainteresovaných strán v Štokholme prezident IIHF René Fasel, ktorý však nepovedal konkrétny dátum na finalizovanie dohody.

Zástupca komisára NHL Bill Daly účastníkov schôdzky informoval o niektorých krokoch zámorskej ligy. Hráči by sa do Soči mali presunúť charterovými letmi zo štyroch miest Severnej Ameriky. Liga sa bude hrať do 8. februára, potom by mala nasledovať prestávka do 25. februára. Polovica mužstiev preruší svoj program 7. a druhá polovica 8. februára. Hráči sa vydajú na cestu do Ruska 8. alebo 9. februára. Utorok 11. februára bude vyhradený na tréningy a prvé zápasy sa uskutočnia 12. februára. Problémom ešte zostáva vyriešenie poistiek, ktoré pravdepodobne dosiahnu hodnotu 3 miliárd dolárov. NHL ešte požaduje doriešiť mediálne práva pre svoje weby. Na zápasoch by mali prítomní aj oficiálni lekári NHL. Po dohode s IIHF by malo zápasy rozhodovať aj sedem hlavných a šesť čiarových rozhodcov zo zámorskej súťaže.

Daly nechcel zverejniť dátum definitívneho potvrdenia dohody o účasti hráčov z NHL. "Snáď už čoskoro budeme môcť dať našej Rade guvernérov odporúčanie, aby schválila účasť na zimných olympijských hrách," zakončil prezentáciu Daly.

Športový riaditeľ IIHF Dave Fitzpatrick informoval na schôdzke, že reprezentačné tímy budú musieť oznámiť svoje predbežné kádre päť až šesť týždňov pred začiatkom ZOH. Na súpiskách bude môcť byť v porovnaní s Vancouverom o dvoch hráčov viac. Podobne ako na majstrovstvách sveta bude v oficiálnych kádroch dvadsaťdva korčuliarov a traja brankári. Informácie zverejnil web IIHF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies