NHL: Útočník kosatiek Dorsett je zdrvený, hrozí mu predčasný koniec kariéry

NETKY.SK • 1 December 2017, 14:29 • 2 min
NHL: Útočník kosatiek Dorsett je zdrvený, hrozí mu predčasný koniec kariéry

VANCOUVER - Hokejistu Vancouveru Canucks Dereka Dorsetta zapísal klub na listinu zranených hráčov, pričom jeho návrat na ľad je nepravdepodobný. Dokonca sa hovorí o predčasnom konci kariéry. Vo štvrtok to oznámil generálny manažér "kosatiek" Jim Benning.

slovakia

left justify in out

Dorsettovi v súčasnosti neumožňuje hrať veľké riziko zdravotných komplikácií. Tridsaťročný kanadský útočník sa v roku 2016 podrobil operácii krčnej chrbtice a odvtedy, hoci sa vrátil do profiligy, trpí bolesťami.

 

"Dôkladne sme vyhodnotili Derekov zdravotný stav a spôsobilosť hrať. Jeho riziká v kombinácii s nedávnym chirurgickým zákrokom viedli k odporúčaniu, aby nehral. Derek dokonca vážne uvažuje, že sa už nevráti," vyhlásil tímový lekár Dr. Bill Regan.

 

"Som zdrvený touto správou," povedal Dorsett. "Bude to trvať dlho, kým spracujem takú krutú diagnózu. Nemám veľkú nádej na návrat. Musím myslieť na rodinu a na to, čo je predo mnou. Hokej ma naučil veľa a pomôže mi to byť úspešný v tom, čo sa rozhodnem robiť v budúcnosti," uviedol pre zámorské médiá.

 

V 20 zápasoch aktuálnej sezóny strelil Dorsett 7 gólov a pridal 2 asistencie. Hoci jeho koniec kariéry ešte nie je definitívny, vyhlásenie hráča je veľavravné. "Stále myslím na to, ako sa poďakovať ľuďom za podporu. V súčasnosti môžem povedať, že som všetko zanechal na ľade, do hokeja som dal svoje srdce a všetkým tímom, za ktoré som hral, som dal dušu. Nikdy som sa nevzdal a nie je to tak ani teraz. Hral som tak ako som vedel, hlavne som skutočne vďačný za to, že som žil sen o NHL."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona