NHL: Útočník Chicaga Mayers ukončil kariéru

NETKY.SK • 14 December 2013, 09:31 • 2 min
NHL: Útočník Chicaga Mayers ukončil kariéru

CHICAGO - Víťaz Stanleyho pohára z minulej sezóny zámorskej hokejovej NHL v drese Chicaga Blackhawks Jamal Mayers ukončil kariéru.

slovakia

left justify in out

"Bola to skutočne úžasná skúsenosť mať možnosť odohrať toľko ročníkov v NHL a ukončiť to ziskom Stanleyho pohára," povedal 39-ročný Kanaďan.

Rodák z Toronta si obliekal v posledných dvoch zo štrnástich sezón v zámorskej profilige dres Blackhawks, predtým hrával aj za St. Louis Blues, Toronto Maple Leafs, Calgary Flames a San Jose Sharks. Mayers je majstrom sveta z roku 2007, Kanada vtedy zdolala v moskovskom finále Fínsko 4:2. 

Krídelník či center začínal s hokejom na Michiganskej univerzite, v roku 1993 si ho vyhralo v drafte St. Louis. Najviac sa mu darilo v sezóne 2005/2006, v drese Blues nazbieral 26 bodov za 15 gólov a 11 asistencií. Mayers odohral v NHL 915 zápasov, v ktorých dosiahol 90 gólov a 1200 trestných minút. V play-off má na konte 63 stretnutí s bilanciou päť gólov a osem prihrávok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies