NHL: Trouba vynechá kemp Winnipegu, žiada výmenu

NETKY.SK • 26 September 2016, 10:18 • 2 min
NHL: Trouba vynechá kemp Winnipegu, žiada výmenu

WINNIPEG - Dvadsaťdvaročný hokejista Jacob Trouba, ktorý je v zámorskej NHL obmedzený voľný hráč, sa nezúčastní tréningového kempu tímu Winnipeg Jets a túži po výmene do inej organizácie. Pre TSN to uviedol Kurt Overhardt, agent pre obmedzených voľných hráčov.

slovakia

left justify in out

"Od mája rokujeme s vedením Winnipegu o jeho výmene. Nie je to kvôli peniazom, ale Jacob chce využiť naplno svoj potenciál pravorukého obrancu v NHL. Winnipeg by výmenu nemal komplikovať, pretože takých bekov majú dostatok" vyhlásil Overhardt.

 

Vedenie Jets o Troubovom odchode nechce ani počuť. "V posledných troch sezónach bol naším kľúčovým hráčom a je dôležitou súčasťou našej budúcnosti. Hocijaké rozhodnutie, ktoré ohľadom neho urobíme, bude v najlepšom záujme klubu. Nemá u nás podpísanú zmluvu, nemôžeme ho donútiť, aby sa zúčastnil tréningového kempu," povedal generálny manažér Jets Kevin Cheveldayoff a dodal: "Budeme naďalej usilovne pracovať na vyriešení tejto situácie. Kým ju definitívne nevyriešime, nebudeme sa k nej ďalej vyjadrovať."

 

Robustný bek Jacob Trouba hrá v profilige od sezóny 2013/2014, rok predtým si ho vo vstupnom drafte do NHL vybral Winnipeg Jets v prvom kole z celkového 9. miesta. Americký obranca má na svojom konte bronz zo seniorských MS 2013 a bol účastníkom SP 2016 v drese výberu Severnej Ameriky do 23 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies