NHL: Trojbodový Hossa a dvojbodový Gáborík prispeli k víťazstvám

NETKY.SK • 18 December 2015, 07:34 • 2 min
NHL: Trojbodový Hossa a dvojbodový Gáborík prispeli k víťazstvám

NEW YORK - Slovenskí hokejisti Marián Hossa a Marián Gáborík dali o sebe výrazne vedieť v noci na piatok v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Hossa sa tromi asistenciami podieľal na víťazstve Chicaga nad Edmontonom 4:0 a vyhlásili ho za tretiu hviezdu duelu. Gáborík prispel k triumfu Los Angeles na ľade Montrealu 3:0 gólom a asistenciou.

 

Hossa mal prsty v prvých troch góloch Chicaga, v tridsiatich stretnutiach v tejto sezóne tak nazbieral spolu 16 bodov (5+11). Jeho fínsky spoluhráč Teuvo Teravainen sa blysol dvoma gólmi a asistenciou, brankár domácich Corey Crawford si pripísal 33 zákrokov a zaznamenal tretie čisté konto z uplynulých štyroch zápasov. V drese Edmontonu mal obranca Andrej Sekera iba dve "mínusky".

 

Gáborík spečatil víťazstvo Los Angeles v Montreale gólom do prázdnej bránky 49 sekúnd pred záverečnou sirénou a bol to jeho siedmy presný zásah v sezóne. Predtým sa podieľal aj na druhom góle hostí z hokejky Anžeho Kopitara. Kings tak prerušili sériu dvoch prehier, pod čo sa podpísal až 45 zásahmi brankár Jonathan Quick pri svojom 39. "shutoute" v kariére.

 

Newyorskí Islanders prehrali v Colorade 1:2, v bránke dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť nemecký gólman Thomas Greiss. Slovenský obranca Martin Marinčin sa opäť nezmestil na zápasovú súpisku Toronta, ktoré doma prehralo so San Jose 4:5 po predĺžení. Tretí zápas v rade prehral Vancouver, ktorý navyše duel vo Philadelphii (0:2) dohrával bez zraneného kapitána Henrika Sedina.

 

NHL - výsledky:

Buffalo - Anaheim 3:0

New Jersey - Florida 1:5 Phila

delphia - Vancouver 2:0

Toronto - San Jose 4:5 pp

Minnesota - NY Rangers 5:2

Arizona - Columbus 5:7

Colorado - NY Islanders 2:1

St. Louis - Nashville 2:1, Dallas - Calgary 1:3

Chicago - Edmonton 4:0 (za domácich Hossa 0+3)

 

 

Montreal - Los Angeles 0:3 (za hostí Gáborík 1+1)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies