NHL: Trio na Norrisovu trofej sa vykryštalizovalo, dominujú Švédi

NETKY.SK • 23 November 2015, 13:49 • 2 min
NHL: Trio na Norrisovu trofej sa vykryštalizovalo, dominujú Švédi

NEW YORK - Zaoceánska NHL má za sebou približne štvrtinu základnej časti ročníka 2015/2016, ale už sa stihla vykryštalizovať trojica hokejistov, čo by si to mala rozdať v boji o Norrisovu trofej určenej najlepšiemu obrancovi.

slovakia

left justify in out

Oficiálny server súťaže favorizuje úradujúceho a už dvojnásobného držiteľa tohto ocenenia Erika Karlssona z Ottawy. Dvadsaťpäťročný zadák v 20 zápasoch nazbieral 22 bodov (5+17). Na ľade trávi priemerne takmer 27 minút a v uplynulých šiestich dueloch skóroval päťkrát. Senators patrí 4. priečka vo Východnej konferencii a ich kapitán Karlsson má zamiesené na tretiu 70-bodovú sezónu v kariére.


Aktuálnou dvojkou medzi bekmi je v NHL ďalší Švéd John Klingberg, azda najväčšie prekvapenie tejto sezóny, jeho druhej v kariére. Dvadsaťtriročný Göteborčan v službách Dallasu pozbieral v 21 dueloch už 23 bodov (4+19) a vedie produktivitu obrancov pred Karlssonom. "Z hľadiska ofenzívy patrí medzi najlepších v lige a výrazne sa zlepšuje aj v defenzíve. Tvrdo pracuje a učí sa. Myslím si, že kľúčom k úspechu je veci nesiliť a jeho zdobí trpezlivosť. Preto neustále napreduje," povedal Klingbergov defenzívny partner Alex Goligoski pre Dallas Morning News.


Trojkou podľa NHL je Pernell Karl "P. K." Subban z Montrealu. Kanadský reprezentant karibskej proveniencie dal síce zatiaľ iba jeden gól v 22 vystúpeniach tohto ročníka, ale dosiahol už 18 asistencií. Aj vďaka 26-ročnému torontskému rodákovi sú Canadiens na čele Západnej konferencie. "Naším cieľom je získať Stanleyho pohár, takže šampanské ešte neotvárame. Prvým predpokladom na úspech je postúpiť do play-off a odtiaľ sa odpichnúť ďalej. Viem, že nás neuspokojí, kde sa teraz nachádzame," vyhlásil Subban, držiteľ Norrisovej trofeje 2013.
Informácie sú z webu nhl.com.

Prehľad uplynulých desiatich držiteľov Norrisovej trofeje:
2015 Erik Karlsson (Ottawa)
2014 Duncan Keith (Chicago)
2013 P. K. Subban (Montreal)
2012 Erik Karlsson (Ottawa)
2011 Nicklas Lidström (Detroit)
2010 Duncan Keith (Chicago)
2009 Zdeno Chára (Boston)
2008 Nicklas Lidström (Detroit)
2007 Nicklas Lidström (Detroit)
2006 Nicklas Lidström (Detroit)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies