NHL: Tréner Therrien zostáva v Montreale, končia Malhotra, Gončar a Weaver

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 12:27 • 2 min
NHL: Tréner Therrien zostáva v Montreale, končia Malhotra, Gončar a Weaver

BROSSARD - Tréner Michel Therrien zostáva pri kormidle hokejového tímu NHL Montreal Canadiens. V piatok o tom informoval médiá generálny manažér kanadského klubu Marc Bergevin, ktorý si zastal prácu trénera v jeho tretej sezóne vo funkcii.

slovakia

left justify in out

Therrien sa dostal pod paľbu kritiky po vypadnutí v play off semifinále Východnej konferencie s Tampou Bay Lightning. "Som nahnevaný, keď niekto spochybňuje prácu Michela Therriena. Je to veľký odborník, kvalitný kouč a víťazný typ," povedal kanadským novinárom Bergevin a pridal fakty, že Canadiens vyhrali 16 z posledných 29 duelov v play off, v čom sú lepší za uplynulé dva roky len Chicago Blackhawks a New York Rangers.

 

Montreal mal výbornú základnú časť, v ktorej nazbieral 110 bodov a skončil celkovo druhý. Fanúšikovia dúfali, že tím s výborným Careym Priceom v bránke zabojuje o prvý Stanley Cup od roku 1993. V prvom kole play off vyradil Ottawu Senators, ale v druhom nestačil na "blesky." Dôvodom bolo málo strelených gólov a slabé presilovky.

 

Na novú sezónu hľadajú Canadiens veľkého centra, pretože prví dvaja David Desharnais a Tomáš Plekanec sú nižší, ako je priemer NHL. Podľa Bergevina je to však veľmi náročná úloha a vtipne poznamenal, že oslovil manažéra na PlayStation, ale žiadny nereagoval. Bergevin prezradil aj to, že v tíme končia veteráni Manny Malhotra, Sergej Gončar a Mike Weaver.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies