NHL: Tréner majstrov sveta McLellan mieri na striedačku Oilers

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 09:45 • 2 min
NHL: Tréner majstrov sveta McLellan mieri na striedačku Oilers

EDMONTON - Novým trénerom klubu NHL Edmonton Oilers by sa mal stať Todd McLellan, ktorý na uplynulých MS v Česku priviedol kanadskú hokejovú reprezentáciu po ôsmich rokoch k titulu majstrov sveta. Podľa informácií televíznej stanice TSN strany dolaďujú posledné detaily kontraktu a dohodu by mali oficiálne oznámiť v utorok.

slovakia

left justify in out

McLellan bol od sezóny 2008/2009 hlavným koučom San Jose. V apríli "žralokov" opustil po vzájomnej dohode po tom, čo kalifornský klub nepostúpil do play off. Oilers tak pokračujú v zmenách vo vedení klubu a realizačnom tíme.

 

Do funkcie výkonného riaditeľa sa posunul dovtedajší viceprezident Bob Nicholson, generálnym manažérom a prezidentom pre hokejové operácie sa stal bývalý GM Bostonu Peter Chiarelli. V organizácii síce zostali doterajší šéfovia v exekutíve Kevin Lowe a Craig MacTavish, ale ich úlohy sa zminimalizovali.

 

McLellan bude v mužstve trénovať aj slovenského obrancu Martina Marinčina ako i útočné duo Taylor Hall a Jordan Eberle, s ktorými spoločne získal zlato na uplynulom svetovom šampionáte v Prahe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies