NHL: Tréner Babcock motivoval neúspešného Matthewsa netradičným spôsobom

NETKY.SK • 16 November 2016, 19:40 • 2 min
NHL: Tréner Babcock motivoval neúspešného Matthewsa netradičným spôsobom

TORONTO - Tréner Mike Babcock sa rozhodol naštartovať Austona Matthewsa originálnym spôsobom. Americkému hokejistovi, ktorý sa v drese Toronta strelecky nepresadil už v deviatich zápasoch za sebou, pustil počas osobného koučingu videá Sidneyho Crosbyho a Henrika Zetterberga.

slovakia

left justify in out

Babcock verí, že tohtoročnú draftovú jednotku pohľad na dlhoročné hviezdy NHL dostane do ideálnej formy počas Vianoc. Matthews vstúpil na profiligovú scénu dominantným spôsobom. Hneď pri premiére sa zapísal do historických štatistík, keď strelil štyri góly a dobrú formu potvrdil aj v nasledujúcich dueloch. Po úvodných šiestich mal na konte 10 bodov (6+4), no v uplynulých deviatich zápasoch dosiahol len dve asistencie a borí sa s prvou menšou krízou v nováčikovskej sezóne. Babcock na osobnom stretnutí ukázal Matthewsovi, akým herným štýlom sa prezentovali Crosby s Zetterbergom.

 

"Neustále mi hovorí, že miluje puk. Už je z neho chorý a unavený. Dôležitá vec je i tá, aby sa s hokejkou postavil aj v obrane na správne miesto. Je to o spolupráci. Ofenzívni hráči mu puk v ideálnej chvíli vrátia, a potom je to už len na ňom, na jeho zručnostiach," povedal podľa agentúry AP Babcock.

 

Matthews uviedol, že v uplynulých týždňoch sa naučil veľa predovšetkým v obranných činnostiach. Hoci sa snaží strieľať góly, o čom svedčí 58 vyslaných pukov na súperovu bránku, zatiaľ naposledy skóroval 25. októbra proti Tampe Bay. "V našej situácii potrebujeme, aby bol dominantný center. Myslím si, že počas Vianoc sa naplno prejaví. Už teraz je to vynikajúci hráč a verím, že bude hviezdiť s pukom aj bez neho," dodal Babcock.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies