NHL: Tortorella dostal trest na 15 dní, Hartley zaplatí pokutu

NETKY.SK • 21 Január 2014, 09:06 • 2 min
NHL: Tortorella dostal trest na 15 dní, Hartley zaplatí pokutu

NEW YORK - Vedenie zámorskej hokejovej súťaže NHL potrestalo trénera Vancouveru Canucks Johna Tortorellu za to, že po prvej tretine vypätého sobotňajšieho duelu proti Calgary Flames chcel vojsť do súperovej šatne.

slovakia

left justify in out

Kontroverzný kouč inkasoval trest na 15 dní, to znamená, že nebude 6 zápasov na lavičke svojho tímu. Bez trestu neobišiel ani tréner Calgary Bob Hartley, ktorý musí zaplatiť 25.000 dolárov.

Incident sa odohral už na začiatku zápasu týchto dvoch kanadských tímov. Hartley poslal na úvodné buly svoju štvrtú formáciu zloženú prevažne z bitkárov, čo poriadne nahnevalo Tortorellu a ten reagoval rovnakou mincou. Už pred úvodným buly tak bolo jasné, že sa duel nezačne štandardným spôsobom. Dve sekundy po začiatku sa pobili všetci korčuliari na ľade a ôsmi hráči dostali trest do konca zápasu. Medzitým lietali iskry aj medzi lavičkami oboch tímov a tréneri si ostro vymieňali názory. Tortorellu to neprešlo ani po prvej tretine a v prestávke sa vybral vyriešiť situáciu do šatne Calgary. Na chodbe ho však zastavili hráči a tréneri Flames a vznikla poriadna "strkanica", čo zachytili priemyselné kamery.

"Konanie pána Tortorellu po prvej tretine zápasu Vancouver - Calgary bolo nevhodné a nebezpečné," uviedol v stanovisku šéf hokejových operácií NHL Colin Campbell.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies