NHL: Toronto s vyťaženým Marinčinom víťazne v Detroite

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 07:42 • 2 min
NHL: Toronto s vyťaženým Marinčinom víťazne v Detroite

NEW YORK - Víťazstvom hokejistov hosťujúceho Toronta 1:0 sa skončil nedeľný duel NHL v Detroite a zo Slovákov mal najviac dôvodov na spokojnosť obranca Maple Leafs Martin Marinčin.

slovakia

left justify in out

V akcii bol až 29:45 min a nechýbal na ľade pri presnom zásahu svojho spoluhráča Michaela Grabnera, za čo mu do štatistík pribudol plusový bod. Aj 24-ročný Košičan prispel k čistému kontu brankára Jonathana Berniera, ktorý zneškodnil všetkých 38 pokusov Red Wings vrátane štyroch z hokejky Tomáša Tatara, Tomáš Jurčo nevystrelil ani raz. "Od úvodu som sa cítil skvele, od začiatku sme dominovali," potešilo Berniera, ktorý sa stal prvým brankárom Toronta so shutoutom proti Detroitu od 6. decembra 2000, keď sa to podarilo Curtisovi Josephovi. Bývalý kouč Red Wings Mike Babcock, teraz šéfujúci torontskej lavičke, svojmu dlhoročnému zamestnávateľovi v boji o play-off skomplikoval život, ale tvrdí: "Aby som bol úprimný, fandím im. Detroit zohráva v mojom živote dôležitú úlohu a chcem ho vidieť vo vyraďovačke."


Pittsburgh v piatok možno až na dva mesiace prišiel o Jevgenija Malkina, v Madison Square Garden ho v nedeľu zastúpil nováčik Conor Sheary. Dvadsaťtriročný americký krídelník dvoma gólmi prispel k víťazstvu nad New Yorkom Rangers 5:3. "Nešťastie, ak stratíte hráča Malkinovho kalibru, ale dobré je, že sa otvára šanca pre mladších chlapcov a menej vyťažených hráčov," podotkol Sheary. Rovnako dvoma gólmi a navyše aj asistenciou sa v nedeľu blysol Steven Stamkos, jeho Tampa triumfovala v Columbuse hladko 4:0.

Sumáre:

New York Rangers - Pittsburgh 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Góly: 19. Kreider (Stepan, Klein), 29. Brassard (Yandle, Stepan), 46. McDonagh (Fast, J. T. Miller) - 12. Hörnqvist (Crosby, K. Letang), 28. Sheary (J. Schultz), 36. Sheary (Kühnhackl, E. Fehr), 52. Matt Cullen (D. Simon, Dumoulin), 60. Crosby (Kühnhackl, Rust)

Columbus - Tampa Bay 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Góly: 26. Stamkos (Kučerov), 49. Namestnikov (T. Johnson), 51. Stamkos (Palát), 55. Palát (Stamkos)

Detroit - Toronto 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 40. Grabner (Parenteau)
Tomáš Tatar 16:07 min, 4 strely, Tomáš Jurčo 7:05 min, 0 striel - Martin Marinčin 29:45 min, 1 strela, +1 bod
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona