NHL: Toronto bez Marinčina prehralo na ľade Islanders 5:6 pp

NETKY.SK • 7 Február 2017, 07:52 • 2 min
NHL: Toronto bez Marinčina prehralo na ľade Islanders 5:6 pp

NEW YORK - Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NHL na domácom ľade nad Torontom 6:5 po predĺžení a vyhli sa tak tretej prehre po sebe.

slovakia

left justify in out

V extračase rozhodol o triumfe "ostrovanov" svojím druhým gólom v stretnutí Brock Nelson. V drese hostí tentoraz nedostal šancu slovenský obranca Martin Marinčin.

 

Napínavý duel v Brooklyne priniesol až 11 gólov, pričom všetkých päť zásahov Maple Leafs strelili nováčikovia. Toronto bolo v riadnom hracom čase bližšie k dvom bodom, no premárnilo náskok 4:2. Ešte minútu a pol pred koncom tretej tretiny viedlo 5:4, ale Andrew Ladd v čase 58:31 min. vyrovnal a v tretej minúte predĺženia zariadil víťazstvo Nelson, ktorý zavesil bez prípravy pod hornú žŕdku. "Bolo pre nás kruté inkasovať v závere na 4:5, ale našťastie sme dokázali rýchlo odpovedať. Ladd strelil dôležitý gól, ktorý nám zachránil predĺženie," povedal hrdina Nelson, ktorý mal v zápase bilanciu 2+1. "Javorové listy" si pripísali štvrtú prehru za uplynulých päť stretnutí. V Atlantickej divízii si síce držia tretiu postupovú pozíciu, ale majú rovnaký počet bodov ako deviaty tím Východnej konferencie Boston. Desiati Islanders strácajú na Toronto dva body. "Sme sklamaní. Ak by sme prehrali 1:2, nebol by som až taký nespokojný, no pri šiestich inkasovaných góloch a takých chybách v defenzíve... Máme čo naprávať, najmä v našej obrannej činnosti," hneval sa tréner hostí Mike Babcock.

 

Hráči St. Louis vyhrali na ľade Philadelphie 2:0 a poskočili späť na ôsmu priečku zaručujúcu účasť v play off. Výrazný podiel na úspechu hostí mal brankár Carter Hutton, ktorý chytil všetkých 26 striel domácich "letcov". Potvrdil tak výbornú formu, keď si pripísal tretie čisté konto v sezóne, druhé za uplynulé tri zápasy. Blues stačilo na víťazstvo iba 16 striel, o prvý gól sa postaral v 36. minúte Paul Šťastný a v tretej tretine pridal poistku z úniku Kenny Agostino, ktorý skóroval pri svojom návrate do NHL. Dvadsaťštyriročný útočník odohral prvý duel od 14. marca 2016, keď nastúpil v drese Calgary práve proti St. Louis. "V minulých dueloch sme utrpeli niekoľko prehier, hoci sme v nich prestrieľali súperov, no pozahadzovali šance. Dnes sa situácia otočila, boli sme efektívnejší ako domáci," povedal pre zámorské médiá Hutton, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu súboja. "Carter chytal celý čas sebavedomo. Bol skvelý do začiatku, v bránke pôsobil pokojne, ale stále bol aj dostatočne agresívny," pochválil brankára tréner "bluesmanov" Mike Yeo. Philadelphia nevyužila ani jednu zo štyroch presiloviek a nedokázala streliť gól v druhom zápase po sebe.

 

O triumfe New Jersey nad Buffalom (2:1) rozhodol v tretej tretine český útočník Pavel Zacha v presilovke. Devätnásťročný nováčik asistoval aj pri presnom zásahu Adama Henriquea z 29. minúty. "Diabli" zastavili sériu siedmich prehier na domácom ľade, predtým sa naposledy v Prudential Center tešili z výhry 2. januára.

 

NHL - sumáre:

NEW JERSEY DEVILS - BUFFALO SABRES 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 29. Henrique (Cammalleri, Zacha), 53. Zacha (Cammalleri, Severson) - 49. Ennis (Okposo, Falk). Brankári: Schneider - Lehner, strely na bránku: 39:23, 12.105 divákov.

 

NEW YORK ISLANDERS - TORONTO MAPLE LEAFS 6:5 pp (2:2, 1:2, 2:1 - 1:0)

Góly: 2. Strome (Nelson, Boychuk), 19. Kuľomin (Cizikas, Prince), 34. Nelson (Strome, Lee), 54. Bailey (Lee, Seidenberg), 59. Ladd (Bailey, Leddy), 63. Nelson (Bailey, De Haan) - 14. Sošnikov (Zajcev, Rielly), 15. Matthews (Rielly), 26. Marner (Bozak, Hunwick), 30. Hyman (Zajcev), 58. Nylander (Carrick, Kadri). Brankári: Andersen - Greiss, strely na bránku: 34:32, 11.828 divákov.

 

PHILADELPHIA FLYERS - ST. LOUIS BLUES 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 36. Šťastný (Shattenkirk, Steen), 43. Agostino (Perron, Lehterä). Brankári: Neuvirth - Hutton, strely na bránku: 26:16, 19.589 divákov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona