NHL: Tomáš Tatar častejšie strieľa, no dáva menej gólov

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:19 • 2 min
NHL: Tomáš Tatar častejšie strieľa, no dáva menej gólov

DETROIT - Hokejistom tímu Detroit Red Wings sa v zámorskej NHL síce darí držať medzi postupujúcimi do play-off, no tréner Mike Babcock sa v ostatných týždňoch nemôže až tak spoľahnúť na dvojicu strelcov Tomáša Tatara a Gustava Nyquista.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný slovenský krídelník je stále lídrom "červených krídel" v počte gólov v tejto sezóne, ale v ostatných pätnástich dueloch zaznamenal len dva zo svojich 26 presných zásahov v tomto ročníku. Švéd Nyquist je na tom ešte o niečo horšie, pretože brankárov súpera prekonal len dvakrát v ostatných 21 zápasoch. "Niekedy sa darí a inokedy nie. Ak to nejde, je nutné zostať mentálne silný a kráčať ďalej. Keď je strelec vo forme, tak sa snaží čo najčastejšie strieľať, pretože mu to tam padá. Keď to nejde, skúša to stále dookola a len narastá jeho údiv, že sa mu nedarí. V takejto situácii je možno lepšie tlačiť sa do bránky, absolvovať tvrdé súboje či trochu sa stiahnuť. Len si počkať, kým sa všetko vráti do normálu," poznamenal pre web MLive tréner Detroitu Babcock.


Jeho slová potvrdzujú analýzy zámorských štatistikov. V spomenutom období s dvoma strelenými gólmi u oboch európskych krídelníkov narástol priemer streleckých pokusov na jeden duel. Kým Tatar v úvodných 56 stretnutiach aktuálneho ročníka dosiahol 24 presných zásahov a mal priemerne 2,5 strely na zápas, pri dvoch góloch v 15 meraniach síl toto číslo narástlo na 2,73. "Uvedomujem si, že v ostatnom čase nerobím správne rozhodnutia, keď mám puk na hokejke. Niekedy by som mohol hrať jednoduchšie alebo len poriadne vystreliť, ako som to robil v minulosti. Možno by mi to tam padalo častejšie. Keď sa strelecky nedarí, človek nad tým začne viac rozmýšľať a z toho vyplynie viac chýb," myslí si vicemajster sveta z Helsínk 2012 Tomáš Tatar. "Možno je to spôsobené aj únavou, keďže hráme veľa zápasov s krátkymi prestávkami. Máme menej energie a súboje sú vyrovnanejšie. Podobá sa to na play-off. To však robí hokej atraktívnejším," dodal odchovanec dubnického hokeja.


U Nyquista priemer striel tiež narástol. V prvej päťdesiatke zápasov do bolo 2,24 strely, v ďalších 21 súbojoch až 2,57. "Chcem dávať góly a snažím sa o to častejšou streľbou. Efektivitu musím zlepšiť," poznamenal švédsky hokejista, strieborný medailista zo ZOH 2014 v Soči.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona