NHL: Tkachuk nastúpil na Zápas legiend s dresom Demitru

NETKY.SK • 1 Január 2017, 15:49 • 2 min
NHL: Tkachuk nastúpil na Zápas legiend s dresom Demitru

ST. LOUIS - Veľkým gestom a dojímavou spomienkou na Pavla Demitru sa prezentoval jeho bývalý spoluhráč Keith Tkachuk, ktorý nastúpil v druhej tretine súboja legiend klubov NHL St. Louis Blues a Chicaga Blackhawks s dresom č. 38. Ten Demitra obliekal v tíme Blues počas ôsmich sezón.

slovakia

left justify in out

Zápas veteránov pod holým nebom bol "predkrmom" pred nedeľňajším Winter Classic na štadióne bejzbalistov St. Louis Cardinals. "Bol to úžasný chalan. Ako hokejista bol špeciálny, jeden z tých lepších," citoval Tkachuka oficiálny web NHL.

 

Demitra obliekal dres "bluesmanov" od sezóny 1996/1997 až do roku 2004. Odchovanec dubnického hokeja si za ten čas zahral trikrát v All Stars zápase. V roku 2000 dostal prestížnu cenu Lady Byng Trophy pre džentlmenstvo a športový prístup. Spolu s Michalom Handzušom a Ľubošom Bartečkom vytvorili v St. Louis takzvanú "Slovak Line."

Spomienka na Demitru zarezonovala aj u legendy slovenského hokeja Petra Šťastného. "Pavol bol pre mňa ako jeden z mojich synov. Spoločne sme strávili mnoho času. Moja žena bola veľmi dobrá kamarátka s jeho ženou. V podstate som ho objavil. Presvedčil som Mikea Keenana, aby ho do St. Louis priviedol. Bol to úžasný talent a veľmi milá osoba. Mal nervy zo železa, skvelé predvídanie a videnie. Vždy sa rozhodol správne," povedal Peter Šťastný pre portál profiligy.

 

Tkachuk prekvapil všetkých spomienkou na Demitru, s jeho dresom nastúpil do druhej tretiny zápasu proti Chicagu Blackhawks. Gólom napokon dopomohol svojmu tímu k víťazstvu 8:7. "Bolo to niečo, čo sme si chceli nechať pre seba. Rozhodli sme si spomenúť na nášho kamaráta. Znamenalo to pre mňa veľa, bola to skvelá osoba. Vždy mi bude chýbať. Často na neho myslím. Mal tu byť s nami. Som šťastný, že sme to urobili. Bude to jedna z mojich najkrajších spomienok," vyjadril sa k svojmu gestu Tkachuk pre nhl.com.

 

Demitra zahynul 7. septembra 2011 pri páde lietadla, na palube ktorého sa nachádzal celý tím Lokomotív Jaroslavľ z KHL. Lietadlo Jak-42 sa odlepilo od zeme až 400 metrov od konca odletovej dráhy. Po náraze do rádiomajáku sa vzápätí zrútilo a v jeho troskách našlo smrť 44 ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona