NHL: Thornton prišiel o céčko v San Jose

NETKY.SK • 22 August 2014, 11:00 • 2 min
NHL: Thornton prišiel o céčko v San Jose

SAN JOSE - Klub zámorskej hokejovej NHL San Jose Sharks je momentálne bez kapitána a jeho asistentov.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu sa rozhodlo odobrať céčko na drese Joeovi Thorntonovi a o áčko prišiel Patrick Marleau. Obaja však budú mať možnosť získať svoje funkcie späť počas tréningového kempu, ktorý sa začne v septembri.


"Chceme začať ročník s čistým štítom. V tréningovom kempe bude mať každý rovnakú štartovaciu čiaru - od nováčikov až po skúsených veteránov. Joe Thornton môže byť ďalej kapitánom. Ak bude evidentné, že je to najsprávnejšia voľba, potom ním bude. Ak však bude niekto iný, kto by mohol funkciu vykonávať lepšie, potom líderský post dostane on," ozrejmil pre San Jose Mercury News rozhodnutie tréner Tod McLellan. Thornton prebral kapitánstvo v Sharks v roku 2010 od Roba Blaka. Ten vykonával funkciu jednu sezónu, pred ním mal céčko na drese v rokoch 2004 až 2009 Marleau. 
Thorntona rozhodnutie prekvapilo, ale akceptoval ho. "Kapitánstvo je veľkou cťou a zároveň zodpovednosťou, preto je divné, keď vám ho odoberú," uviedol pre San Jose Mercury News Joe Thornton, ktorý chce urobiť počas kempu všetko, aby céčko získal späť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies