NHL: Thornton by vo finále bojoval aj proti dvom tímom naraz

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 16:07 • 2 min
NHL: Thornton by vo finále bojoval aj proti dvom tímom naraz

SAN JOSE - Hokejistom San Jose Sharks sa v stredu podarilo premiérovo v histórii klubu postúpiť do finále Stanleyho pohára v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Skúsenému centrovi elitnej formácie Joeovi Thorntonovi to vlialo kopec novej energie. Meno finálového súpera síce "žraloci" ešte nepoznajú, bude ním Tampa Bay Lightning alebo Pittsburgh Penguins, tridsaťšesťročný Kanaďan v tom však má jasno. "Akého súpera by som si prial vo finále o Stanleyho pohár? Pre mňa to nehrá žiadnu úlohu. Ja som pripravený na všetko, aj hrať proti dvom tímom naraz," povedal rodák z ontárijského Londonu.

 

Sharks zvládli vyvrcholenie Západnej konferencie NHL v šiestich zápasoch, keď v stredu na vlastnom ľade zdolali St. Louis 5:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá triumfovali 4:2. "Je to čosi neuveriteľné. Najmä dosiahnuť postup doma pred vlastnými fanúšikmi. Tí také niečo nezažili 25 rokov. Samozrejme, pre mňa osobne sa tak isto skončilo dlhé čakanie. Je to príjemné," cituje NBCSN jedného z lídrov mužstva.


Joe Thornton hrá za San Jose od sezóny 2005/2006, v ktorej prišiel k Sharks z konkurenčného Bostonu. Bruins ho získali z 1. miesta draftu v roku 1997. Na svojom konte má v NHL už 1367 duelov základnej časti s bilanciou 377 gólov a 964 asistencií, v play-off pridal 150 štartov (27+91).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies