NHL: Tatarovi to s Richardsom nešlo, skúsi to s Nyquistom

NETKY.SK • 20 Október 2015, 13:41 • 2 min
NHL: Tatarovi to s Richardsom nešlo, skúsi to s Nyquistom

DETROIT - Hokejistom Detroitu sa síce v úvode novej sezóny zámorskej NHL podarilo z piatich duelov uloviť šesť bodov, ale tréner Red Wings Jeff Blashill nie je veľmi spokojný.

slovakia

left justify in out

V produktivite totiž viacerí hráči zatiaľ zaostávajú za očakávaniami a týka sa to aj slovenského útočníka Tomáša Tatara. Najlepší strelec "červených krídel" v predchádzajúcom ročníku v tom aktuálnom zatiaľ neskóroval a na svojom konte má iba dve asistencie. Takisto aj skúsený Brad Richards, ktorý doteraz nastupoval s Tatarom, no hlavný kouč sa rozhodol túto dvojicu rozdeliť a trochu pomeniť zloženie ofenzívnych formácií. Slovenský krídelník tak stredajší súboj proti Edmontonu odohrá s Gustavom Nyquistom a Rileym Sheahanom. "Naša lajna zatiaľ toho veľa neukázala. Zato prvá na čele s Henrikom Zetterbergom nás ťahá vpred. Nechytajú sa veľmi ani ďalšie útoky. Musíme niečo urobiť - možno hrať jednoduchšie. Ak sa nedarí, treba napríklad viac strieľať. Viac pokusov znamená väčšiu šancu na gól," povedal slovenský reprezentačný útočník Tomáš Tatar. Šikovný hokejista spod Tatier v uplynulom ročníku dosiahol až 29 presných zásahov v základnej časti, no teraz sa mu nedarí naštartovať gólostroj. V príprave pritom hral tiež s Bradom Richardsom a fungovalo im to. "Nemyslím si, že v úvode sezóny sme hrali zle. Nedarilo sa nám však dorážať puky do bránky," dodal Tatar.


Podľa kouča Blashilla je zjavné, že spomenutému duu, Tatarovi s Richardsom, spoločný začiatok nového ročníka nevyšiel. "Z nejakého dôvodu sa im nedarilo dostatočne dlho držať puk a ... Obaja isto potvrdia, že v útočnom pásme im to až tak dobre nefungovalo. Výsledkom je málo šancí. Pristúpime k zmenám a uvidíme, čo z toho bude. Som však presvedčený, že obaja chlapci sa aj doteraz veľmi snažili. Z AHL mám skúsenosti so spojením Tatara s Nyquistom, preto ich dám opäť dokopy. Hral s nimi aj Sheahan, možno im to spolu klapne," poznamenal Blashill.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies