NHL: Tatarovi pomáha v neľahkej životnej situácii hokej

NETKY.SK • 20 Január 2014, 10:34 • 2 min
NHL: Tatarovi pomáha v neľahkej životnej situácii hokej

DETROIT - Slovenský hokejista Tomáš Tatar priznal, že v ťažkých životných momentoch po nedávnej smrti jeho otca mu pomáha hokej. Dvadsaťtriročný útočník Detroitu Red Wings si v tejto sezóne vybojoval miesto v tíme účastníka NHL a predstaví sa aj na olympijskom turnaji v Soči.

slovakia

left justify in out

"Keď som na ľade, snažím sa na to nemyslieť. Venujem mu (otcovi) určite aj pár ďalších gólov... Ale naozaj snažím, sa myslieť na iné veci a k tomu mi veľmi pomáhajú spoluhráči. Snažím sa čo najviac sa sústrediť na hokej. Je to pre mňa ťažké. Neviem, čo by som robil, ak by som nehral hokej. Dá sa povedať, že hokej mi dosť pomáha," prezradil pre svoj oficiálny portál Tatar. 

Rýchlonohý a dravý útočník odohral v tejto sezóne základnej časti NHL 39 stretnutí, v ktorých zaznamenal 10 gólov a deväť asistencií. V noci na nedeľu si po jednozápasovej pauze opäť obliekol dres Red Wings, a aj jeho zásluhou sa nakoniec tímu na domácom ľade podarilo zvíťaziť. Tatar v nájazdovom rozstrele ako jediný premenil svoj pokus a tím Detroitu tak zdolal hráčov LA Kings 3:2 po samostatných nájazdoch. 

"Som rád, že sa nám nakoniec podarilo zvíťaziť, ešte k tomu na domácom ľade. Som rád, že mi to tam padlo, takže som snáď odčinil ten nevydarený nájazdový pokus na Winter Classic. Fanúšikovia si to zaslúžili, rovnako aj tím," skonštatoval Tatar, ktorý sa vyjadril aj ku kurióznemu vyrovnávajúcemu gólu Niklasa Kronwalla: "Vôbec netuším ako to padlo. Podarilo sa nám dostať sa k strele a puk sa nejako dostal do bránky. Potom sa hovorilo, že sa to odrazil od siete za bránkou, ale ja osobne som to nevidel." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies