NHL: Tatarova asistencia, prehry Detroitu a Chicaga

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 09:05 • 2 min
NHL: Tatarova asistencia, prehry Detroitu a Chicaga

NEW YORK - Hokejisti Pittsburghu si vynikajúcu formu zo záveru základnej časti NHL preniesli aj do vyraďovacej a honbu za Stanleyho pohárom odštartovali víťazstvom nad New Yorkom Rangers 5:2 v stredajšom prvom stretnutí štvrťfinále play-off Východnej konferencie.

slovakia

left justify in out

Švédsky krídelník Patric Hörnqvist sa zaskvel hetrikom a asistenciou, kapitán mužstva Sidney Crosby pridal gól a dve prihrávky. Hostia v závere prvej tretiny prišli o brankársku jednotku Henrika Lundqvista, ktorý si zranil oko; nahradil ho Antti Raanta. Domácich podržal náhradník Jeff Zatkoff, ktorý ozdobil svoj debut v play-off 35 úspešnými zásahmi.

Ruský útočník Nikita Kučerov dvoma gólmi a asistenciou pri treťom mal rozhodujúci podiel na víťazstve Tampy Bay nad Detroitom 3:2. V drese hostí dosiahol jednu prihrávku slovenský krídelník Tomáš Tatar, jeho krajan Tomáš Jurčo sa nezmestil do zostavy. "Zápas priniesol presne to, čo sme očakávali. Málo priestoru, veľký boj, vyrovnaný priebeh. Mali sme celkom dobrý začiatok a aj keď sme inkasovali ako prví, trpezlivo sme si počkali na šancu. Hrali sme dobre," tvrdí kapitán Red Wings Henrik Zetterberg.

V úvodnom zápase medzi St. Louis a Chicagom v riadnom hracom čase nepadol gól, až v desiatej minúte predĺženia ho strelil domáci David Backes. Brian Elliott zneškodnil všetkých 35 pokusov hráčov Blackhawks vrátane piatich Mariána Hossu, obhajcovia Stanleyho pohára zaostávajú v sérii 0:1. Richard Pánik v ich drese nehral.

Štvrťfinále play-off NHL - streda - prvé zápasy (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay - Detroit 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) - stav série 1:0
Góly: 7. Kučerov (T. Johnson, Killorn), 30. Kučerov (Coburn, Nesterov), 49. Killorn (T. Johnson, Kučerov) - 23. M. Green (DeKeyser, TATAR), 25. Abdelkader (Quincey)
Tomáš Tatar (Detroit) 16:02 min, 0+1, 1 strela, +1 bod
 

 

Pittsburgh - New York Rangers 5:2 (1:0, 1:0, 3:2) - stav série 1:0

Góly: 20. Hörnqvist (Sheary, Letang), 39. Crosby (Hörnqvist), 46. Kühnackl (Bonino, Letang), 49. Hörnqvist (Kessel, Crosby), 58. Hörnvist (Crosby, Daley) - 44. Stepan (Rick Nash, Brassard), 51. Stepan (D. Boyle, Zuccarello)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
St. Louis - Chicago 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0) - stav série 1:0
Gól: 70. Backes (Bouwmeester, Pietrangelo)
Marián Hossa (Chicago) 21:28 min, 5 striel, 4 zblokované strely
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies