NHL: Tatarov piaty gól v sezóne, Halák priviedol Islanders k víťazstvu

NETKY.SK • 15 November 2014, 07:33 • 2 min
NHL: Tatarov piaty gól v sezóne, Halák priviedol Islanders k víťazstvu

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na sobotu v zámorskej NHL jedným gólom k výhre Detroitu nad Chicagom 4:1.

slovakia

left justify in out

V 26. minúte za stavu 2:1 pre domácich Red Wings potrestal chybu pri rozohrávke hostí a pohotovo dorazil do siete strelu spoluhráča Joakima Anderssona. Pre 23-ročného útočníka to bol piaty presný zásah v sezóne.
      

Tatar bol so šiestimi strelami najaktívnejším hráčom zápasu, pripísal si aj plusku a dve trestné minúty. Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo, ktorý nastúpil v útoku s elitným ruským centrom Pavlom Dacjukom, zaznamenal dva strelecké pokusy a takisto jeden plusový bod. Ďalší slovenský krídelník Marián Hossa sa v drese Chicaga bodovo nepresadil a duel dokončil s mínuskou.
      

Jaroslav Halák priviedol NY Islanders na ľade Floridy k víťazstvu 4:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár zaznamenal v riadnom hracom čase a predĺžení 35 úspešných zákrokov, v rozstrele ho z troch domácich strelcov prekonal iba Jonathan Huberdeau v prvej sérii, kým za "ostrovanov" presne mierili Frans Nielsen i Kyle Okposo. Halák si navyše pripísal vďaka rýchlej rozohrávke aj asistenciu pri góle Ryana Stromea. Krajan v tíme Panthers Tomáš Kopecký ho ohrozil dvoma strelami, do štatistík mu pribudol mínusový bod a dve trestné minúty.
      
Výsledky NHL:
Washington - New Jersey 0:1

Philadelphia - Columbus 3:4

Florida - NY Islanders 3:4 sn (za hostí HALÁK 0+1

kryl 35 z 38 striel)

Detroit - Chicago 4:1 (za domácich TATAR 1+0)

 

 

Toronto - Pittsburgh 1:2

Vancouver - Arizona 0:5
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies