NHL: Tatar strelil v deň svojich 28. narodenin jedenásty gól v sezóne

NETKY.SK • 2 December 2018, 09:26 • 2 min
NHL: Tatar strelil v deň svojich 28. narodenin jedenásty gól v sezóne

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na nedeľu v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu Montrealu nad New Yorkom Rangers 5:2.

slovakia

left justify in out

Tatar v 51. minúte spečatil skóre, Canadiens prerušili šnúru piatich prehier. Gól i asistenciu si pripísal na konto aj Tatarov krajan Richard Pánik pri víťazstve Arizony nad St. Louis 6:1. Slovenský kridelník zaznamenal dva plusové body.

 

Tatar strelil v deň svojich 28. narodenín svoj jedenásty gól v sezóne a stal sa treťou hviezdou zápasu. Slovenský útočník dorazil v presilovke strelu Kena Agostina, čím spečatil prvé víťazstvo Canadiens od 18. novembra. V záverečných sekundách prvej tretiny si Tatar pripísal desiatu asistenciu v sezóne, po ktorej strelil navrátilec do zostavy, kapitán Shea Webber svoj druhý gól v zápase aj v sezóne. Tatar pri avizovanom vylúčení Brady Skjeia, ktorý ho poslal na ľad, neprestal hrať a poslal ležiac bekhendom prihrávku našliapnutému Weberovi. Obranca Montrealu sa ocitol sám pred brankárom a nezaváhal. "Tatar to spravil perfektne. Predtým sme asi 30 sekúnd strávili v našom pásme, ale ubránili sme sa vyšiel nám brejk. Po faule všetci ako keby prestali hrať, ale rozhodca nepískal a hralo sa ďalej. Aby som bol úprimný, nebol som si istý, či nie je hra prerušená. Rozhodol som sa pre strelu a padlo to dnu," povedal pre nhl.com Weber, ktorý strelil viac gólov v jednom zápase 18. krát v kariére. Prínos 33-ročného obrancu s tvrdou strelou a líderskými schopnosťami ocenil aj Tatar. "Verte mi, som naozaj veľmi šťastný, že som jeho spoluhráč," povedal slovenský útočník pre klubový web. Dva góly dal aj fínsky útočník Artturi Lehkonen.

 

Osemzápasové čakanie na kanadský bod ukončil Pánik gólom a asistenciou a zaslúžil sa o víťazstvo Arizony nad St. Louis 6:1. Coyotes triumfovali v treťom zápase za sebou. Slovenský útočník sa najskôr podieľal na góle Christiana Fischera a potom sa presadil aj sám, keď v závere druhej tretiny zvýšil svojim piatym gólom v zápase na 5:1. Pánik bodoval v profilige prvýkrát od 11. novembra. Na ľade bol takmer 17 minút, pripísal si dve plusky, tri strely a menší trest za sekanie. Po zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu duelu. Spoľahlivý výkon v bránke "kojotov" podal len pri svojom šiestom štarte v kariére brankár Adin Hill, ktorý chytil 25 striel a dobre zastúpil zranenú dvojicu Anttiho Raantu and Darcyho Kuempera. V štyroch dueloch tejto sezóny inkasoval 22-ročný brankár len jeden gól zo 61 striel. "Bol som spokojný so svojim výkonom, ale opäť musím pochváliť spoluhráčov za skvelú prácu v obrane. Vždy som videl pri strelách puk, perfektne sme si poradili s dorážkami. Chalani hrali fantasticky," povedal Hill pre klubový web. Pre zranenia nedohrali zápasy Michael Grabner (Arizona) a Robby Fabbri (St. Louis).

 

Boston v bránke bez Jaroslava Haláka podľahol Detroitu 2:4. Red Wings ukončili deväťzápasovú sériu prehier v TD Garden, k čomu prispel brankár Jimmy Howard 38 zákrokmi a Gustav Nyquist gólom a dvomi asistenciami. "V Bostone sa body získavajú ťažko, toto víťazstvo nám veľmi pomôže k vybudovaniu sebavedomia," povedal Howard pre nhl.com. Detroit sa v TD Garden tešil z triumfu prvýkrát od 14. októbra 2013. Hráči Ottawy zdolali v sobotňajšom zápase San Jose 6:2. Vo víťaznom drese odohral slovenský obranca Christián Jaroš vyše 12 minút a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod. Udalosťou zápasu bol návrat Erika Karlssona do Ottawy. Hviezdny švédsky obranca strávil v drese Senators deväť sezón, na drese nosil aj kapitánske "céčko" a teraz sa v hlavnom meste Kanady predstavil prvýkrát ako súper. V zápase sa bodovo nepresadil, hoci bol na ľade takmer 25 minút a zaznamenal až deväť striel na bránku. "Snažil som sa sústrediť najmä na hru a zaspomínať si na pozitívne veci z minulosti. Bolo skvelé opäť hrať pred týmito fanúšikmi," povedal Karlsson, ktorého "Sens" vymenili do San Jose 13. septembra. Domáci pripravili Karlssonovi aj spomienkové video a bývalý miláčik tribún sa dočkal veľkých ovácií.

 

Tampa Bay vyhrala v floridskom derby na ľade Panthers 5:4, keď predviedla veľký obrat z 1:4. Víťazný gól v predĺžení zaznamenal v presilovej hre Brayden Point. "Dostal som skvelý pas od Kučerova, puk som si pristavil, aby som mohol strelu dobre umestniť," povedal Point. Z víťazstva sa tešil aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý bol na ľade viac ako 21 minút, pripísal si dva bodyčeky a zblokoval až šesť striel. Toronto v zostave bez Martina Marinčina zvíťazilo na ľade Minnesoty 5:3.

 

výsledky:

Montreal - Nee York Rangers 5:2 /za domácich Tatar 1+1/, Arizona - St. Louis 6:1 /za domácich Pánik 1+1/, Boston - Detroit 2:4, Florida - Tampa Bay 4:5 pp, Minnesota - Toronto 3:5, New Jersey - Winnipeg 3:4 pp, New York Islanders - Columbus 3:2, Pittsburgh - Philadelphia 2:4, Nashville - Chicago 5:2, Vancouver - Dallas 1:2, Ottawa - San Jose 6:2, Edmonton - Vegas 2:1

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona