NHL: Tatar po tvrdom náraze netrénoval z preventívnych dôvodov

NETKY.SK • 3 Október 2014, 08:34 • 2 min
NHL: Tatar po tvrdom náraze netrénoval z preventívnych dôvodov

DETROIT - Slovenský hokejista Tomáš Tatar je po tvrdom kontakte hlavou s kolenom čiarového arbitra v stredajšom prípravnom zápase v poriadku.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok síce absentoval na tréningu Detroitu Red Wings z preventívnych dôvodov, nepredstaví sa ani v piatkovej príprave s Torontom, ale prešiel testami na zistenie otrasu mozgu a necíti ani žiadne bolesti hlavy. "Pocitovo je to oveľa lepšie ako po tom náraze. Rozhodli sme sa s tímom pre deň voľna, pre telo to bude len dobré. Zajtra by to už malo byť lepšie," povedal vo štvrtok podľa Detroit Free Press Tatar.

 

Slovenský krídelník by chcel už v piatok trénovať so spoluhráčmi. Zatiaľ je otázne, či nastúpi v sobotňajšom záverečnom súboji Red Wings v príprave proti Bostonu. "Momentálne je zranený. Nemyslím si, že by to bolo veľmi zlé. Pravidlá pri podobných situáciách hroziacich otrasom mozgu sú jasné, v tejto chvíle nie je k dispozícii. Hovoril som s ním, cíti sa dobre. Neviem však, kedy bude môcť hrať," uviedol pre Detroit Free Press tréner Mike Babcock. 

 

Tatar dostal tvrdý náraz do hlavy od kolena arbitra v súboji Detroitu s Pittsburghom. V 55. min súboja sa snažil vicemajster sveta 2012 prebiť popri mantineli do útočného pásma, keď ho Blake Comeau krosčekom natlačil priamo do čiarového rozhodcu Dereka Amella, ktorý stál na modrej. Arbiter v snahe vyhnúť sa kolízii vyskočil na mantinel, 23-ročný Slovák však stratil rovnováhu a v páde trafil muža v pruhovanom hlavou do kolena. "Po náraze som videl, ako rozhodca skáče a zrazu som zbadal pred sebou jeho koleno. Myslím si, že to bolo akoby v zápase v ringu UFA," doplnil Tatar, ktorý bol po tvrdom náraze riadne otrasený. Nepodarilo sa mu rýchlo postaviť na vlastné nohy a z ľadu mu museli pomôcť fyzioterapeut a Niklas Kronwall. Do stretnutia už nezasiahol. 

 

 

Tatar v lete podpísal s Detroitom novú zmluvu na tri roky na 8,25 milióna dolárov. V predchádzajúcom ročníku v 73 stretnutiach základnej časti nazbieral 39 bodov (19+20). V play-off nebodoval v piatich stretnutiach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies