NHL: Tatar nepremenil rozhodujúci nájazd, rekordný Winter Classic pre Toronto

NETKY.SK • 2 Január 2014, 07:51 • 2 min
NHL: Tatar nepremenil rozhodujúci nájazd, rekordný Winter Classic pre Toronto

DETROIT - Hokejisti Toronta Maple Leafs zvíťazili pred rekordnou návštevou v tradičnom novoročnom súboji Winter Classic na otvorenom štadióne Michigan Stadium v Ann Arbor nad domácim Detroitom Red Wings 3:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

V drese zdolaného tímu nastúpil aj Tomáš Tatar, ktorý odohral 13:32 min a prezentoval sa štyrmi strelami. Tatar sa predstavil aj v rozstrele nájazdov, ale neskóroval. 

Stretnutie sledovalo podľa viacerých zámorských zdrojov 105 491 divákov, čo je historicky najvyššia návšteva na hokejovom zápase. Súboj tímov originálnej šestky na štadióne s prezývkou Big House prekonal doterajší rekord, ktorý na tomto športovisku vytvorili fanúšikovia dvoch michiganských univerzít 11. decembra 2010. Pred vyše troma rokmi prišlo na súboj 104 173 divákov. V NHL držal doterajšie maximum duel z prvého ročníka Winter Classic v roku 2008, keď na Ralph Wilson Stadium v Buffale nastúpili miestni Sabres pred 71 217 divákmi proti Pittsburghu. NHL ešte oficiálny údaj o návštevnosti nezverejnila. 

V drese Red Wings nastúpil na piaty súťažný zápas pod holým nebom útočník Luke Glendening. Najskôr sa trikrát predstavil v drese univerzitného tímu z Michiganu, pred dvoma dňami hral v súboji AHL na otvorenom štadióne za Grand Rapids a teraz nastúpil za Detroit namiesto Tomáša Jurča. 
Od začiatky robil hráčom problémy nekvalitný ľad, ktorého kvalitu výrazne ovplyvňovalo sneženie. Snehové vločky začali padať hodinu pred začiatkom súboja. Obaja brankári Jimmy Howard a Jonathan Bernier podávali od začiatku kvalitné výkony a strelci mali čo robiť, aby dostali puk do siete. Red Wings boli aktívnejší a v 34. min otvoril skóre duelu Daniel Alfredsson. Maple Leafs sa podarilo vyrovnať krátko pred druhou sirénou, 36,5 sekundy pred jej zaznením sa presadil James van Riemsdyk. V tretej časti hry sa tešil z presného zásahu Tyler Bozak. V polovici tretej dvadsaťminútovky si mužstvá vymenili strany a v 55. min vyrovnal Justin Abdelkader. Predĺženie zmenu skóre neprinieslo a rozhodli až samostatné nájazdy. V nich sa v druhej sérii presadili Daciuk a Lupul, v tretej nedal Tatar a Bozak rozhodol o osude duelu. 

Toronto má v tabuľke Atlantickej divízie na 4. mieste 47 bodov, o jeden viac ako piaty Detroit. 

V druhom stredajšom zápase zvíťazili hokejisti Tampy Bay vo Vancouveri nad domácimi hráčmi 4:2. V drese hostí odohral necelých sedem minút slovenský útočník Richard Pánik, ktorý si pripísal na svoje konto jeden strelecký pokus. 

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1) - novoročné Winter Classic 
Góly: 34. Alfredsson (Zetterberg, B. Smith), 55. Abdelkader (B. Smith) - 40. Van Riemsdyk (Kessel, Phaneuf), 45. Bozak (Phaneuf), rozhodujúci sam. nájazd Bozak. 
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 13:32 min, mal štyri strely a nepremenil samostatný nájazd. 



Vancouver - Tampa Bay 2:4 (0:0, 2:3, 0:1) 
Góly: 32. B. Richardson (Higgins), 37. Dalpe (Weise, Sestito) - 36. Filppula (T. Purcell, Killorn), 36. T. Johnson (Palát, Barberio), 40. Kučerov (Gudas, Carle), 48. Killorn (Hedman, Filppula) 
Richard Pánik (Tampa Bay) odohral 6:51 min, mal jednu strelu a jednu mínusku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies