NHL: Tatar chce ešte tri výhry, Meszároš verí v premieňanie šancí

NETKY.SK • 19 Apríl 2014, 10:57 • 2 min
NHL: Tatar chce ešte tri výhry, Meszároš verí v premieňanie šancí

BOSTON - Hokejisti Detroitu zvíťazili v úvodnom súboji štvrťfinále Východnej konferencie NHL na ľade favorizovaného Bostonu 1:0 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú rovnakým rozdielom.

slovakia

left justify in out

O triumfe hostí nad držiteľom Prezidentskej trofeje rozhodol tri minúty pred koncom prvej tretiny ruský útočník Pavel Daciuk. Brankár Red Wings Jimmy Howard zneškodnil všetkých 25 striel domácich hráčov a dosiahol tretie čisté konto v zápasoch play-off v kariére.

 

Ani jeden z kvarteta Slovákov sa v piatok v TD Garden nezapísal do tabuľky produktivity. Veselší však odchádzali z ľadu útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, pre ktorých to bola premiéra v zápase vyraďovacej časti NHL v kariére. Tatar sa prezentoval piatimi strelami na bránku aj 2 trestnými minútam, Jurčo raz ohrozil Tukku Raska v bránke domácich.

 

Naposledy Red Wings vyhrali 1:0 v play-off v siedmom zápase 2. kola 1996 proti St. Louis, keď rozhodol v druhom predĺžení Steve Yzerman. Detroit od roku 1999 len prvýkrát vyhral svoje prvé stretnutie play-off na ľade súpera. Bruins hrali veľmi fyzicky, domáci rozdali 34 bodyčekov. Red Wings sa však nenechali zahanbiť a rozdali 26 hitov. "Neprekvapil ma fyzicky štýl hry. Vieme, že aj my môžeme hrať týmto štýlom. Boston má kvalitný tím, ktorý rešpektujeme. Odohrali sme dobrý zápas, boli sme zodpovední. Toto je výsledok našej tvrdej práce," skonštatoval pre MLive Tomáš Tatar. Detroit zdolal Boston v troch zo štyroch zápasov základnej časti. "Toto bude veľmi vyrovnaná séria. Potrebujeme ešte tri víťazstvá. Čaká nás ešte tvrdá práca," doplnil Tatar. 

 

Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol na ľade pri jedinom góle z hokejky Daciuka. Zapísal si teda okrem dvoch trestných minút aj mínusku. Jeho kolega z obrany Andrej Meszároš dvakrát vystrelil a dve strely aj zblokoval. "Niekedy to tak chodí, vy si utvárate šance a potom príde súper a strelí vám gól. Musíme premieňať naše príležitosti, viac strieľať a tlačiť sa pred bránku. Bol to vyrovnaný zápas. Detroit síce nemal veľa striel, ale bol dosť často v našom pásme," priznal pre Boston.com Meszároš. 

 

Rozhodujúci okamih stretnutia sa zrodil tri minúty pred koncom, keď Daciuk nečakanou strelou švihom cez dvoch brániacich hráčov (jedným z nich bol Chára) prekonal Raska, ktorý toho veľa nevidel. "V takej fáze zápasu treba strieľať z každej pozície a to som aj urobil. Teraz však musíme zabudnúť na toto víťazstvo, lebo v ďalšom dueli na nás súper vyrukuje ešte s agresívnejším hokejom," povedal Daciuk pre zámorské médiá. "Víťazný štart v sérii je vždy dôležitý. Najmä ak uspejete na ľade oveľa vyššie nasadeného tímu a dokážete si tým, že na to máte," uviedol spokojný tréner Detroitu Mike Babcock pre server NHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies