NHL: Tatar asistoval, Černák mal tri plusové body a sedem bodyčekov

NETKY.SK • 21 September 2017, 08:32 • 2 min
NHL: Tatar asistoval, Černák mal tri plusové body a sedem bodyčekov

NEW YORK - V prípravných zápasoch pred štartom NHL sa predstavili viacerí slovenskí hokejisti. Upútali najmä obranca Černák, útočník Tatar a brankár Budaj.

slovakia

left justify in out

 Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v prípravnom zápase pred novou sezónou NHL pripísal asistenciu, jeho Detroit však prehral na ľade Pittsburghu 5:6 po predĺžení. Tatar mal prsty v presilovkovom góle Gustava Nyquista, švédsky útočník ním dve minúty pred koncom tretej tretiny vynútil predĺženie, v ňom ale rozhodol o triumfe obhajcu Stanleyho pohára obranca Justin Schultz.

 

Šancu dostali v noci na štvrtok aj ďalší Slováci. Hráči Calgary v zostave s Marekom Hrivíkom nestačili na Vancouver, ktorému doma podľahli 3:5.

 

Tampa Bay s brankárom Petrom Budajom a obrancom Erikom Černákom triumfovala na ľade Caroliny 4:3. Budaj počas prvých 40 minút čelil 20 strelám, prekonali ho iba Lucas Wallmark a Derek Ryan, po druhej tretine ho nahradil medzi žŕdkami Michael Leighton. Černák bol s 20:27 min. druhým najvyťaženejším hráčom svojho tímu, upútal aj siedmimi bodyčekmi a zaznamenal až tri plusové body.

 

Jaroslav Halák nedostal šancu ani v jednom z dvoch prípravných duelov NY Islanders s Philadelphiou, v stretnutí v Barclays Center sedel celý zápas na striedačke Flyers 20-ročný slovenský brankár Matej Tomek.

 

Výsledky prípravných zápasov NHL:

 

Carolina - Tampa Bay 3:4 (BUDAJ za hostí 18 úspešných zákrokov, dostal 2 góly), Montreal - Washington 2:4, New York Islanders - Philadelphia 3:2, New York Rangers - New Jersey 4:3 pp, Philadelphia II - New York Islanders II 3:2 pp, Pittsburgh - Detroit 6:5 pp (TATAR za hostí 0+1), St. Louis - Columbus 3:2 pp, Winnipeg - Edmonton 1:4, Calgary - Vancouver 3:5, Anaheim - Arizona 1:5

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona