NHL: Tatar a Sekera sa tešili z víťazstiev

NETKY.SK • 25 November 2013, 08:53 • 2 min
NHL: Tatar a Sekera sa tešili z víťazstiev

BUFFALO - Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar z Detroitu a Andrej Sekera z Caroliny nebodovali v nedeľňajších stretnutiach zámorskej NHL, tešili sa však z víťazstiev svojich tímov.

slovakia

left justify in out

Po zranení slabín sa do zostavy Detroitu vrátil Daniel Alfredsson a priviedol Red Wings k výhre 3:1 na ľade Buffala. Sabres neuspeli štvrtýkrát v rade. Alfredsson zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenciu. Tomáš Tatar odohral 13:21 min a mal tri neúspešné strelecké pokusy. Jubilejný 700. bod v NHL (273+427) zaznamenal v 739. stretnutí v súťaži Henrik Zetterberg. Švéd, ktorý hranicu 700 bodov prekonal ako 216. hráč v histórii, je v momentálnej tabuľke ligovej produktivity s 28 bodmi (10+18) na druhom mieste za Sidneym Crosbym z Pittsburghu. Brankár Detroitu Jonas Gustavsson predviedol 21 úspešných zákrokov a poradil si aj s trestným strieľaním Steva Otta v druhej tretine. "Dnes sme odohrali veľmi solídny zápas. Pred jeho začiatkom sme si hovorili, že musíme byť trpezliví, nedávať súperovi príležitosti na skórovanie a naše s čo najchladnejšou hlavou premieňať," povedal Johan Franzén. Detroit hral bez zranených Pavla Daciuka a Todda Bertuzziho. Sabres zostávajú s jedenástimi bodmi najslabším tímom ligy, predposledný Edmonton má o päť bodov viac. 

Carolina rozhodla o triumfe 4:1 nad Ottawou v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej sa jej hráči presadili trikrát. Hurricanes ukončili sériu štyroch prehier. Andrej Sekera nazbieral tri plusové body a odohral 23:08 min. Kľúčom k úspechu Caroliny bol brankár Cam Ward, ktorý mal 35 úspešných zákrokov. "Dnes sme hrali ako o život," priznal Ward, ktorého spoluhráč Eric Staal zakončil duel s troma bodmi (1+2) a bodoval už v šiestom dueli v rade. Caroline sa doma proti Ottawe darí, z jedenástich duelov vyhrala desať. "Nehrali sme dobre celých šesťdesiat minút a to nás stálo víťazstvo," uviedol tréner Ottawy Paul MacLean. 

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Buffalo - Detroit 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) 
Góly: 8. Hodgson (Stafford) - 21. Helm (Alfredsson, Abdelkader), 52. Franzén (Zetterberg, N. Kronwall), 60. Alfredsson (Franzén) 
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 13:21 min, mal 3 strely a 67 % úspešnosť na vhadzovaniach. 



Carolina - Ottawa 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) 
Góly: 24. Dwyer (J. Staal, Faulk), 27. T. Ruutu (E. Staal), 30. Lindholm (E. Staal, Faulk), 58. E. Staal (Malhotra) - 2. Spezza (Zibanejad) 
Andrej Sekera (Carolina) odohral 23:08 min, mal 3 plusové body a 2 strely. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies